Az új M3/M4 elég megosztóra sikerült és mindenki azon vergődik, hogy az új vesék, mennyire elrontják az autót. Ezen lehetne napokig vitatkozni, úgyhogy ezt a részét a dolognak engedjük is. Viszont a Dahler Competition által tuningolt M340i xDrive egész jó opció lehet azok számára, akik M3 teljesítményre vágynak, de vagy nincs pénzük egy M-es modellre, vagy annyira nem tetszik az új front, hogy inkább más modellt néznek maguknak. 
 
Az egészben az az érdekes, hogy sikerült úgy növelni a teljesítményt, hogy közben az ne menjen a fogyasztás kárára. (Vagy csak jó marketing duma. ) Mindenesetre a mild-hybrid rendszer 11 lóerővel támogatja a motort. A gyári, B58 motor alapból 374 lóerős és 500 Nm nyomatékot ad le, ami azért nem nevezhető rossznak. A Dahler két opciót is kínál a megrendelőinek. 
a Level 1 szint esetében 435 lóerő és 610 Nm nyomaték lesz az eredmény, míg a Level 2-nél, 450 lóerő és 640 Nm. 
 
Az autó rozsdamentes kipufogórendszert kap, 4 darab, 90 mm-es, kerámia bevonatos véggel. Ezeknek a kipufogóvégeknek az a nagy előnye, hogy nagy kopásállósággal bírnak, jól bírják a hőt. A teljes csomagban Eventuri szívósor és cut-out szelep is található, aminek segítségével, nem fognak a szomszádok megutálni egy héten belül. Az állítható futóműnek nem csak a magassága, de a keménysége is variálható és jól tud együttműködni az EDC rendszerrel. Később érkezik a DDC változat is, ami szintén plug&play szett lesz. 
 
Az autó alá, ultrakönnyű, 20"-os CDC1 fantázianevű, kovácsolt felnik kerülnek, amik nagyon strapabíróak. A megfelelő tapadásért Michelin Pilot Sport 4S gumik felelnek. A Dahler még saját gyártású, pehelykönnyű, első splittert, M-Style tükörburkolatokat, karbon hátsó szárnyat, karbon veséket és karbon antennát is kínál a szetthet, 3 különböző stílusban. 
 
Árról nem esett szó, de gondolhatjuk, hogy nem tartozik az olcsó termékek közé. Mindenestre érdemes megnézni a további képeket IDE KATTINTVA!





 

 

Forrás: GT Spirit