Valljuk be őszintén, a francia autóknak nincs akkora rajongótábora mint a "német prémium" képviselőinek, pedig sokkal egyedibb dolgokat lehet kihozni belőlük, csak sokan félnek belevágni egy ilyen projektbe, mivel nem akarnak kimozdulni a komfortzónájukból. Mondjuk lehet jobb is, mindenesetre mindig lesznek olyanok, akik meglátják a szépet vagy a kihívást egy olyan modellben, amire mások nem is gondoltak eddig. 
 
Nico Baelen nem kisebb céllal kezdett a 2CV építésébe, minthogy övé legyen Belgium legalacsonyabb "kacsája". Ehhez pedig elég alaposan szét kellett vágni az autót, pedig az alapból is jól ültethető kocsi. A képeket elnézve, az avatatlan szem nem tudja pontosan mi történt és annyira gondolhatnak sokan, hogy aládobtak egy levegős rendszert, amivel nem is tévednek, de azért több minden történt. Kezdjük ott, hogy lekapták az alvázról a kasznit és mindent úgy alakítottak ki, hogy a lehető legalacsonyabb legyen az autó. Itt 12 centit nyertek. Szétvágták a padlólemezt és úgy helyezték a karosszériát az alvázra, illetve a padlólemezt is módosították.  A motor nagyobb karburátort kapott és egy nyitott légszűrőt, de nem ez a különleges, hanem az, hogy 8 centivel lejjebb és 6 centivel hátrébb került, hogy le lehessen csukni a motorháztetőt. 
 
A felniket is átalakították, hogy teljesen eltűnjenek a kerékjáratokban, ehhez pedig először is az ET számot variálták meg, majd jöhetett a levegős futómű, de azért az első tengelyt is szűkebbre szabták, így 5,5 centivel beljebb vannak a kerekek oldalanként. A belteret teljesen kipakolták és szinte mindenhol csak a puszta fémfelületeket találjuk. Két darab sportülést csavaroztak a padlólemezre, a levegős rendszer elemei, (kompresszor, tartály) a csomagtartóban kaptak helyet. 
 
Valójában tök egyszerű megoldásokat alkalmaztak, mégis rengeteget kellett vágni, hegeszteni, hogy minden tökéletesen klappoljon, viszont megérte dolgozni rajta, mert leeresztve szikraesőt hagy maga után a "panscraper" becenévre hallgató kis Citroen! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Superfly Autos