A retro autók iránti rajongás nem akar enyhülni és ennek kifejezetten örülök. Ugyanis az új technológiák nagyon jók, és most függetlenítsünk el a környezetvédelmi és biztonsági részletektől, de számomra kicsit steril mind, néhány kivételtől eltekintve. Az igazi klasszikusok vezetéséhez tökösnek kellett lenni. Ott nem voltak olyan berendezések, amik helyettünk fékeztek, úgy adagolták a féket, a hajtást, hogy garantáltan be tudjon kanyarodni az adott autó. Néhány új modell olyan érzés, mint amikor egy videójátékban bekapcsolva hagyjuk az ideális ívet mutató csíkot és az automata féket. Persze nem minden régi autó jó, sőt! Van egy csomó, amit katasztrófa vezetni és inkább fájdalmas, mint élvezetes, de szerencsére vannak restomod építések, amik pont abban segítenek, hogy a régi alap, modernebb technikát kapjon. A képeken látható autó viszont nem ezek közé tartozik. Ez az autó a 2020-as év Showcar-ja a GTI Magazine szerint legalábbis. 
 
Sebastian 15 éve vette ezt az Mk2 Escortot, hogy télen szaladgáljon vele. Aztán amikor kiderült, hogy az autó állapota még annél is rosszabb, mint amit eredetileg gondolt, kicsit megváltoztak a dolgok. Atomjaira szedte a kocsit és megkezdődtek a munkálatok. 2009 volt az az év, amikor már sikerült összerakni belőle valami vállalhatót. Becsövezte a gépet, felpattintott néhány szélesítést és a gyári motor helyére 2 literes OHC motor került, SK Racing karburátorokkal, Volvo futóműalkatrészekkel és Bilstein gátlókkal. Ez sokkal inkább volt egy F csoportos rally autó, mint hójáró, de itt nem állt meg a projekt.
Miután felkerültek a Compomotive CX felnik, tekintélyes, 11x15 és 13x15 méretben és ekkor ugrott be egy SR20 Blacktop motor az autó orrába és mivel durván szélesek voltak a felnik, ezért Seb a felnik köré kezdte el építeni a kocsit, aminek eredményeképpen közel két méter széles lett a kis kocsi és a legtöbb elem üvegszálból vagy karbonból készült és mind egyedi, saját kezű munka! 
 
A következő szintlépésnél ismét motorcsere történt, de egy sokkal korhűbb darab formájában. S14B25. ez az a kombó, amitől a BMW fanoknál azonnal beindul a nyálelválasztás. Igen, ez az E30 M3 gyári erőforrása, de ha ez önmagában nem lenne elég, akkor még ott vannak az olyan apróságok, mint a DTM karbon airbox vagy az átalakított E34 M5 pillangósor, de ott van még a Kohler Racing száraz karter, Schrick tengelyek, erősített dugattyúk és Motec vezérlő is és így, együttesen 320 lóerő és 300 Nm nyomaték áll a sofőr rendelkezésére. 
 
A futómű is több részből áll. Elöl Nissan S széria, hátul pedig Volvo 740 alkatrészeket találunk, állítható lengéscsillapítókkal és állítható stabilizátorokkal kiegészítve. A motorhoz egyébként E36 M3 váltó csatlakozik és ez az egyetlen olyan alkatrész, amit nem módosítottak. Az építés minden egyes részletét lehetetlen felsorolni, de azért azt meg kell említeni, hogy eredetileg polikarbonát szélvédők kerültek volna beépítésre, de Seb végül inkább egyedi, vékonyabb és ezáltal könnyebb üvegeket készíttetett a kocsihoz. 
 
Az utastérben versenyüléseket, Momo kormányt és AIM MXP digitális óracsoportot találunk, a komrány gombjaira pedig felprogramozták a világítást, az ablaktörlőt, az indítást, az irányjelzőt és a Launch Control funkciót is. 
Mivel ez tényleg egy durván átépített autó, ezért érdemes IDE kattintani a további képekért! 





 

 

Forrás: GTI Magazine