Nincs olyan M-es modell, amire nem vágyakozna egy BMW rajongó/tulaj. A legsportosabb változata az utcai változatoknak, el van látva minden olyannal, amitől tökéletes sportkocsivá válik. Erős, pörgős, hegyezett motorok, remek hajtáslánc, kitűnő futómű és közben ott van a kényelem is, úgyhogy nem kell kompromisszumokat kötni a használata esetén. Nem véletlen, hogy a használt példányok ára, a korukkal egyenes arányban, egyre több nullával végződik. A kiváló szívómotorok még mindig fantasztikusan muzsikálnak, viszont egy baj van velük, még pedig az, hogy a mai technikák mellett, a teljesítményadatok nem annyira izgalmasak. Ezért ha valaki szeretné, hogy M4 szintű tudással rendelkezzen klasszikusa, vagy motort cserél, vagy feldob egy csigát a motorra. Joey az utóbbit választotta. 
Azt azért nem árt tudni, hogy Joey nem divatból akart turbós M3-at, hanem azért, mert fiatalabb kora óta ez volt a vágya. 14 éves kora óta imádja a bajor gyár termékeit és amikor a DTMPower.net oldalon meglátott egy dakar sárga, turbós M3-at, eldöntötte, neki is lesz egy ilyen masinája. 
 
Az alapban egy S52B32, 321 lóerős szív dobogott. Alacsonyabb lett a komnpresszió, új hengerfejtömítés, ARP hengerfejcsavarok, Achilles Motorsports olajpumpa, BorgWarner turbó, Tial wastegate, Tial lefújószelep, RapidSpool Industries leömlő, Fuse Fabrication egyedi  kipufogórendszer, Mishimoto intercooler, Siemens Deka injektorok, Aeromotive Stealth beniznpumpa kerültek beépítésre és ami meglepő. hogy a motor belseje illetve vezérlője gyári maradt, amiból az utóbbi megkapta a megfelelő programot, hogy stabilan működjön. Ezek a módosítások elegendőek voltak, hogy keréken mérve, 605 lóerőt produkáljon az autó! A motorhoz ZF váltó csatlakozik, beépítésre került egy 6 tollú FX Stage 4 kuplung és megmaradt a gyári kettős tömegű lendkerék. Durván hangzik, nem igaz? 
 
A futómű Ground Control és Koni alkatrészekből álló, teljesen állítható darab, ami ECS állítható lengőkarokkal és toronycsapágyakkal van kiegészítve. Így már simán elférnek az ESR SR05 felnik, amiknek a mérete 9,5x17 ET20 és 245/35 méretű Toyo R888R gumikat húztak rájuk. A felnik mögött, fúrt Brembo tárcsák és sportbetétek lassítják az autót. 
 
A zöld fényezés mellett DTMFiberwerkz, szellőzőkkel ellátott, karbon géptető, Rieger GT Cup koptató, szintén DTMFiberwerkz által forgalmazott karbon küszöbtoldatok, Mateo Motorpsort hátsó diffúzor, sötétített irányjelzők, oldalindexek és hátsó lámpák jelentik a főbb változtatásokat. Így szerencsére megmaradt a jellegzetes M3 külső. A beltérben a Vader ülésektől könnyeznek be a BMW fanok, amik ráadásul világos színűek, pont úgy mint minden más kárpit az autóben, kivéve természetesen a tetőkárpitot. A kiegészítő műszerek a motor állapotáról tájékoztatják a sofőrt, míg a polírozott tűzoltó készülék egy esetleges tűz esetén garantálja, hogy ne égjen porig az autó. 
 
Manapság sorra érkeznek a 400 lóerő feletti sportosabb modellek, de ezzel a teljesítménnyel, a '90-es évek legendás sportautójának sem kell szégyenkeznie! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car