Elmosódtak a határok. Hol vannak a régi szép idők, amikor nem jöhetett szóba a stílusok keverédes? Amikor a germán stílus csak germán autókra volt jellemző? Amikor nem akartak japán stíluselemeket rápakolni egy német autóra? Ma már mindent lehet és ugyan vannak üdítő kivételek, amikor sikerül megtalálni az egyensúlyt, van amikor ez nem teljesen jön be. 
 
Nézegetem a képeket erről az F80-ról és nem tudom hova tenni a dolgot. Az autó tulaja szereti a japán autókat. Skyline, Supra és a többi szokásos kedvencek voltak a fejében. RB26, 2JZ sorhat turbó, de ugyanakkor az új, turbós BMW-k lényegesen ésszerűbb választásnak bizonyultak, ráadásul egy M3-mal nehéz mellélőni! Úgyhogy Kris ezt a modellt választotta magának, amivel nem is lenne baj, viszont valahol, valami mellément.... vagy csak nekem furcsa a dekor? 
 
A motor egyébként néhány DINAN kiegészítővel gazdagodott. Stage 3 tuninggal, szívósorral, X-pipe-pal és kipufogórendszerrel. Ennek eredményeképp, főtengelyen, 550 lóerőt produkál a kocsi. A futómű levegős és az Airlift Performance terméke. ez a rendszer engedi rá a karosszériát a Volk Racing ZE40 felnikre, amiknek a mérete 9,5x19 és 10,5x19. A felnikre Falken Azenis FK510 gumikat húztak 255/35 és 275/35 méretben és hogy a tapadás mellett a megállás se okozzon gondot, Brembo 380-as fékeket szereltek fel. 
 
Ezek után még mindig kicsit értetlenül állok a fóliázás előtt, de ha elég sokáig nézegetem, meg tudok vele barátkozni. Mindenesetre az M3-nál kevesebb jó opció létezik, ha valaki sportos családi szedánt szeretne és a benne rejlő lehetőségek még vonzóbbá teszik, a többi meg úgyis a tulaj ízlésén múlik. 
 
Nektek mi a véleményetek erről a fóliázásról? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: S3 Magazine