Maxim Belov autója még 2016-ban szerepelt a True Fitment oldalán és nagyon meglepő volt a radikálisan leültetett, agyig döntött kerekű 2007-es Civic. Ez a modell egyébként nem annyira népszerű a tunerek körében, vagy csak én látok keveset. Maxim pedig tényleg nem ismert lehetetlent és nem kötött kompromisszumot amikor hozzányúlt az autóhoz, ez pedig inspirált másokat is. Belov Evgeniy-t pedig annyira, hogy ő is egy ilyen autót választott magának alapnak. 
 
Miután Belov megvette az alapot, egyből elkezdte vadászni a szükséges alkatrészeket. Toronycsapágyakat, kormányösszekötőket, nyomtávszélesítőket stb. Miután minent beszerzett, jöhetett az összeszerelés. Az Endless Zeal Function állítható futómű, egyedi, sokkal keményebb rugókat kapott, majd a már említett állítható alkatrészeknek köszönhetően sikerült bedönteni a kerekeket -11°-kal! 
 
A karosszéria sem maradt gyári. A lökhárítók, a sárvédők és a motorháztető, eredetielg az FD2 Type-R modellhez tartoznak, de mint látjuk, remekül állnak ezen a kocsin is. Belov külön büszke az ultraritka hátsó szárnyra, ami Modulo termék, illetve a komplett alcantara belsőre, ami a japán verzióhoz volt elérhető. 
 
Persze ezek mit sem érnének megfelelő kerék nélkül és Belov itt sem okoz csalódást! Az SSR Professor SP3 felnik, elöl 10,25x18 méretűek, az ET szám -15 és 5"-os peremekkel szerelték őket valamint 215/35-ös gumikat durrantottak fel, míg hátul 10,75" a szélesség, az ET szám -22 és 5,5"-os peremek csillognak, illetve 225/35-ös gumik kerültek felszerelésre. 
 
Nagyon durva a kiállás, a fitment és maga az a tény, hogy static az egész, hiszen ha itthon borzasztóak az utak, akkor ne akarjuk tudni, hogy arrafelé milyen körülmények között kell közlekedni. Mindenesetre még több képet IDE KATTINTVA találtok, és aki nehezne viseli az agyig döntött kerekeket vagy értelmetlennek tartja ez az egész ültetés dolgot, az inkább ne is nézze meg! A többieknek kellemes lapozgatást! 





 

 

Forrás: True Fitment