Ha az ember több oldalon admin, vagy éppen sokat foglalkozik az épített, hazai autókkal, akkor hamar összeismerkedhet fotós arcokkal is. Ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy majdnem elsőként kapok képeket az új sorozatokból. A Pixelkontakt tulaja, Gyula is küldött pár hete egy kedvcsináló képet és mivel rajongok az E21-ért, azonnal beindult a nyálelválasztásom, viszont a teljes sorozatig várnom kellett, de azt kell mondjam, mindenképp megérte! 
Jani autója letisztult, minden sallangtól mentes és korhű cuccokkal van telepakolva, ráadásul tisztességesen földhöz is van vágva. Kell ennél több? 
 
Jani több mint két éve jutott hozzá az autóhóz és azóta is folyamatosan épül-szépül. Még az előző tulaj lakatoltatta ki és fényeztette le a kocsit. A választás a Rosso California fantázianevű színre esett és elnézegetve a képeket, nagyon jó választás volt! A BBS első toldat, a Zender hátsó toldat és a Foha hátsó szárny is még ott került az autóra. Azonban itt megállt a projekt és ekkor érkezett Jani, aki nagy rajongója a klasszikus BMW-knek, ráadásul az E21 elég közel áll a szívéhez, mivel számára a cápa jelenti az igazi sportos BMW-t. 
 
Az első lépés a Stromberg karburátor tökéletes beállítása volt, mivel az autó motorja elég furán járt és sosem volt igazán jó. A következő mutatvány már bonyolultabb volt, mivel kikapták a futóművet a kocsi alól és ekkor került be a levegős rendszer, valamint az összes szilentet kicserélték poliuretán darabra. Ezután jöhettek a felnik, amik teljesen felújított, kétrészes OZ Turbo görgők. Nagy valószínűséggel ezek eredetileg E30-hoz készültek, de az E21 alatt is tökéletes mutatnak. A méretük 7x15 és 185/45-os gumikat húztak rájuk. 
 
A belső is teljes felújításon esett át. Itt is csak korhű megoldások jöhettek szóba, ezért a gyári, félbőr sportüléseket rakták rendbe és kerültek az autóba. A pontot az i-re a Nardi fakormány teszi fel, aminél kevés jobb választás létezik. Jani persze azt mondja, ez egy soha véget nem érős projekt, mint általában minden hasonló építés, de már egyre közelebb van ahhoz, hogy célba érjen. Már most is élvezi az autót, de még vannak tervei, amik a közeljövőben biztosan meg is fognak valósulni. 
 
Gratulálok Janinak az autóhoz és remélem egyszer élőben is láthatom valamelyik találkozón, Gyulának pedig a fényképekhez, mert fantasztikus felvételeket készített!
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok a teljes sorozatot!