Minden gyártónak vannak olyan modelljei, amik nem kapnak akkora figyelmet, mint amekoorát megérdemelnének. Ennek több oka is lehe,t amit nem itt fogok kivesézni, viszont az egyszer biztos, hogy amikor az 1-es széria megjelent, nem volt akkora rajongás iránta, mint mondjuk a 3-as modellekért. Aztán megjelent a kupé változat, az 1M, amit ritkán látni és a vállalhatóbb változata, a 135i. Ez már olyan autó volt, hogy felkapták rá a fejüket a fanyalgók is, hiszen a 3 literes, turbós masinában volt tartalék és fantázia is bőven. A következő szériában is ott volt a 35i motorral szerelt variáns, viszont nem volt már csak hatchback verzió, hiszen a kupé formát a 2-es típus kapta meg. 
Ennyi azt hiszem elég is a modelltörténetből és lássuk, hogy Duncan mit művelt az autóval, illetve hogyan jutott el idáig. A történet ugyanis ott kezdődik, hogy emberünknek több BMW-je is volt, köztük például egy F20 M140i, amit lecserélt egy 1.4 TSI Scirocco-ra, amit aztán hamar megunt és lecserélt egy M235i-re. Ez az autó kapott JB4-et, Cobra Sport kipufogót, OZ Formula felniket, rengeteg M-es karbon kiegészítőt. Ez eddig szép történet csak kár, hogy szomorú a vége, mivel egy balesetben az autó megsemmisült. Ezt egy dízel A5 követte, majd egy 118d M-Sport, de egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 
 
KELL EGY BMW! 
 
Ez volt a jelmondat és mivel az N55 motorban nem csalódott eddig, az F21 M135i is képbe került. Viszonylag hamar meg is találta a megfelelő alapot, amivel az addigi gazdája már foglalkozott kicsit és H&R ültetőrugókat, karbon visszapillantóházakat, Maxton Design splittert, fekete veséket és 763M felniket pakolt az autóra. Duncan az M235i után tökéletesen tudta, hogy mik a tervei az autóval. 
 
A 3 literes, N55B30 aFe Magnum Force szívósort, FTP turbócsövet, GFB DV+ lefújószelepet, BMS intercoolert, NGK 97506 gyertyákat, Scorpion downpipe-ot, Cobra-Sport catback kipufogót, MHD Stage 2 programot és M Performance sperr diffi zárja a sort. Mivel az autót kifejezetten pályanapos használatra építette Duncan, ezért a futómű esetében Bilstein B14 állítható szett, H&R stabilizátorok, Millway Motorsport állítható toronycsapágyak, Direnza állítható hátsó lengőkar és poliuretán szilentek beszerelése mellett döntött. A fékek sem gyári darabok, hanem MTEC-C tárcsák, Pagid RS29 betétek, HEL fém fékcsövek és Motul RBF 660 fékfolyadék. A kerékjáratokban 8,5x18 ET35 méretű Apex EC-7 felnik forognak, 245/40 méretű Yokohama AD08R gumikkal. 
 
Kívül, a már említett karbon kiegészítők mellett, M Performance küszöbtoldatok, RK Tuning diffúzor került még az autóra, illetve a sárvédőket kiperemezték, hogy pályakörülmények között se érjenek bele a kerekek. 
Az utastérben Corbeau Club Sport ülések, SW Motorsports bukócső, 5 pontos TRS biztonsági övek, Awron, szellőzőbe épített kiegészítő műszerek és alcantara-val behúzott kormány jelentik a változást. A hátsó üléssortól a bukócső miatt el kellett köszönnni, ennek helyére egyedi panel került beépítésre. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car