Henning Burr-t egészen fiatalon, kisgyerekként varázsolta el a Mercedes-Benz mint márka, köszönhetően annak, hogy édesapja naphosszat csillagos márkájú gépeket bütykölt a műhelyében. Az eltelt évek alatt megtanult mindent, ami a márkával kapcsolatos és a klasszik darabok javításában is elegendő tapasztalatot szerzett. Apja pedig egyszer azt mondta: Henning! Igazán büszkévé tennél, ha egyszer lenne egy saját Mercedesed
Nos, erre túl sokat nem kellett várni....
 
"Nem vezethetsz rozsdás Mercit!" 
 
Sikerült találni egy hófehér W201 modellt, 2 literes, 4 hengeres motorral. Az autó első ránézésre nem volt rossz állapotban, de amikor jobban a dolgok mögé néztek, találtak problémás helyeket, úgyhogy nem úszták meg a teljes felújítást, ami a hátsó futómű leszerelésével kezdődött. Miután minden rozsdát eltüntettek, jöhetett az első futómű környéke, majd a motor került ki a helyéről. 
Az alapok rendben, jöhet a külső szépítése. Három év kutatás után sikerült rábukkani egy Zender első lökhárítóra és ez volt az első komoly lépés. Ezt követte a "telioldal" színre fújása az egységes megjelenés érdekében és az érdekes az, hogy a karosszéria többi része még mindig a gyári fehér színben tündököl. 
 
Felni és ültetés
 
Németországban komolyan veszik a TÜV papírt és a forgalmiba bejegyzést, ezért amikor Henning kitalálta, hogy levegős rendszert épít a kocsi alá, nem jöhetett szóba házilag összedobált szett. A TA-Technix típusspecifikus rendszere viszont tökéletes választásnak bizonyult, mivel simán beírható a forgalmiba, valamint tökéletesen illeszkedik minden és kendácsolás nélkül be lehet építeni az egészet. 
A felnik tekintetében csakis korhű darabok jöhettek szóba. Az RH ZW2 szett ráadásul nagyon hasonlít az AMG Aero-ra, úgyhogy jobb választás nem is létezhetett, csak éppen elég gatya állapotban volt az egész, úgyhogy szét kellett szedni a felniket és a peremek, harangok, közepek teljes felújításon estek át, aminek eredményeképpen a középrészek Chevrolet szürke árnyalatot kaptak, a peremeket polírozták és végül fekete csavarokkal rakták össze az egészet. A gurigák mérete végül 8,5x17 és 9,5x17, ami tökéletesen áll a Merga alatt. 
A beltérben Nardi fakormány, fa váltógomb, fagolyós, "masszírozós" üléshuzat jelenti a korhű változtatásokat. 
 
A kocsi még messze van a kész állapottól, de Henning jelenleg boldogan használja és gyűjtögeti a ritak kiegészítőket. Eddig nagyon úgy néz ki, hogy egy tökéletes "Baby Benz" állt össze emberünk kezei között és édesapja is biztosan büszke rá. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Stanceworks