A Skoda névről, egy rétegenek, nem a vízforraló, farmotoros gépek ugranak be, hanem az RS, VRS modellek, amik elég jól szedik a lábukat és megkockáztatom, hogy sok esetben dögösebbek egy VW-nél, pedig volt idő, amikor még másképp néztünk egy-egy Skodára... 
Aztán ott  vannak a retro változatok, amiket ügyes kezű arcok szépen felújítanak és igazán ütős darabokat építenek belőlük, amikkel aztán garantált a siker, hiszen a régi idők autóit mindenki szereti. A Favorit majd később a Felicia viszont pont a kettő között rekedt és sokkal kevesebb épített verziót lehet találni belőlük, pedig van bennük fantázia. 
 
A Favorit volt az első olyan "modernebb" Skoda, aminek az elejébe építették a motort és 1988 és 1995 között többféle karosszériaváltozattal, viszont csak egyféle, 1,3 literes motorral lehetett kapni. Ezt váltotta le a Felicia, ami az utolsó olyan modell, ami a Skoda saját padlólemezére épült, viszont itt már a VW tervezői is beleszóltak a dolgokba és egy olyan formát sikerült összehozni, ami sokkal emészthetőbb volt, így jobban elfogadták az emberek is. Ráadásul itt már megjelent az 1,6 literes, 8 szelepes MPI motor illetve egy 1,9D dízel erőforrás is. 
Attila egy ilyen, 54 lóerős, 1,3-as Felicia-val érkezett az Euro Madness-re és díjjal is tért haza! 
 
Kívül megmaradtak a gyári vonalak (leszámítva a szárnyat). 2015-ben kijavítottak minden hibát és a tető kivételével szinte mindenhol szükség volt némi lakatolásra, fényezésre. A kerékjáratokban, jelenleg, Japan Racing JR14 felnik forognak, 8x15 méretben, de lehet ez is változni fog, hiszen eddig is volt már többféle guriga a kocsi alatt. A futómű levegős, amit a Drako Tuning épített be. 
A gyári motort is megpiszkálták kicsit. Hengerfejsíkolás után hegyesebb tengely is beépítésre került. Persze még mindig nem lett tőle versenyautó, de Attila elmondása szerint, érzésre nyomatékosabb. A beltér is szépen átalakult a Jolly Works jóvoltából. Az ajtókárpitok a tetőkárpit és az ülések kaptak új huzatot, gyémántvarrással díszítve. További érdekesség még a 40 centis kamionkürt, a cut-out szelep és az óriási hátsó szárny, ami elég megosztó kiegészítő az autón, de csak és kizárólag találkozókon lehet az autón látni, közúton természetesen nem. 
 
Jó látni, hogy valaki ezekhez a modellekhez is hozzányúl, ráadásul nem merül ki a dolog egy felnicserében meg rugóvágásban, hanem igényesen piszkálja meg a kocsiját. 
Képekért köszönet: Flo & Majlath Photo - Dalos Production