Ha nekem valaki azt mondja 20 évvel ezelőtt, hogy ne agyaljak annyit és vegyem meg a XIII. kerületi kereskedésben porosodó AE86-ot, mert néhány év múlva komoly vagyont fog érni, valószínűleg mosolygok egyet és elsétálok. Akkoriban 400.000-ért árultak egy teljesen gyári példányt és akkor még csak annyit tudtam róla, hogy hátul hajt. Aztán megismerkedtem pár érdekes figurával, Missile Performance tagokkal, Marco Toscano-val és hamar tisztázódott, hogy azt a kocsit kár volt otthagyni. Ma már ez is olyan elérhetetlen mint egy rendes E30 és egyre többet fognak érni, mivel már a maradék darabok is kezdenek elfogyni. Aki nem ült még Hachiroku-ban egy tapasztalt sofőr mellett, az elképzelni sem tudja, hogy a kis 4A-GE motor mennyire jól tudja cibálni az autót. Persze ma már ez a teljesítmény elég kevés lenne, de élményautózásra még mindig bőven elegendő. 
 
Manapság egyre több felújított és show-ra épített gépet találni az interneten és a csapatós versenyautók már ritkábban bukkannak fel. Lester Donis is azok közé tartozik, akik szebbé varázsolták a Corolla-jukat és nem erőszakolják meg a hegyi utakon. 
 
Az autó komplett J Blood bodykitet kapott, Kouki irányjelzőket, TRD hátsó szárnyat, amit egybedolgoztak a hátsó ajtóval, JDM Reline hátsó lámpákat és végül a kötelező, fekete-fehér fényezést. A kerékjáratokban 15"-os SSR Longchamp XR4 felnik forognak. A karosszériát GReddy állítható futómű engedi a felnikre, a gyári stabilizátorokat Whiteline darabokra cserélték. Érdemes még megemlíteni a TRD sperr diffit is. A kipucolt motortérben találjuk a legendás 4A-GE motort aminek a tetejére T3 Velocity Stack ITB tűték kerültek, a normális kilégzésről pedig HKS Sport kipufogó gondoskodik. A hűtés is fontos szempont volt, ezért az SQ Engineering Waterline készlete került beépítésre, ezzel biztosítva, hogy ne forrjon fel semmi a kazántérben. 
 
Az utastérben Recaro Cofetti ülések, TRD Nardi kormány, Nostalgic Grains váltógomb és Retro Spec karbon középkonzol, váltóbox és rádió beépítőkeret jelenti a főbb változást. A szórakoztatásról Sony GS820BT fejegység, McLaren hangszórók, Alpine PDX 1.1000 erősítő és SkarAudio mélynyomó gondoskodik. 
 
Korhű maradt, de azért némi modern technika is került a lemezek alá, amitől igazán tökéletes ez a kocsi. IDE KATTINTVA találtok még pár képet, de EZEN A LINKEN pedig a tulaj Instagram oldalát is megnézhetitek! 





 

 

Forrás: Pasmag