Vannak autók, amiből nem jutott Európába, így az átlagemberek számára nem mond semmit a neve. Megkockáztatom, ilyen a Toyota Cressida is. Nem fogok belemenni a technikai részletekbe, de az egyszer biztos, hogy a formaterve leginkább arra hasonlít, mint amilyeneket gyerekként rajzoltunk kisiskolás korunkban, de persze a Toyota-nál nem mindig voltak izgalmas formák, úgyhogy ez annyira nem is meglepő, illetve nem is volt soha egy erőgép alapból. Ezen az autón viszont egyből látszik, hogy nem szabad szórakozni vele a lámpánál, mert csúnyán megalázna több, nagyobb kaliberű gépet is. 
 
Natie autója eredetileg 2,4 literes motorral hagyta el a gyárkaput és édesapja vásárolta meg újonnan 1990-ben. Az autó tökéletes családi gépnek bizonyult, egészen addig, amíg Natie meg nem örökölte a vasat és első lépésként kihajította a gyári erőforrást, majd annak helyére egy 1JZ-GTE került 300 lóerő körüli teljesítménnyel. Ez volt 2008-ban és 8 évig elég is volt a tulajnak, azonban amikor elérte  400.000 km-t, Natie úgy döntött, hogy teljesen átalakítja  a kocsit. Itt kezdődött el egy 2 és fél éves munkafolyamat és ez alatt az idő alatt, az utolsó csavarig felújította az egész autót. 
 
Miután teljesen kijavították a kasznit, jöhetett a fényezés, ami csakis gyári zöld szín lehetett, amihez egy kis gyöngyház is került keverés közben. Természetesen minden műanyag és króm díszléc is új az autón, illetve a fényszóró is fel van újítva. Mivel az autó egyértelműen arra épült, hogy minél gyorsabban letudja a negyed mérföldes távot, ezért bizonyos pontokat meg kellett erősíteni. Hátra egyedi, 9"-os híd került beépítésre, Strange diffivel és Strange kardánnal. A futómű állítható és szintén Strange termék. A megfelelő fékerőért Mercedes S600 nyergek és Land Cruiser tárcsák gondoskodnak, hátul pedig Mercedes W202 komplett fékszett lassítja a kocsit. Elöl keskenyebb felnik, hátul viszont Mickey Thompson ET Street R gumikkal szerelt, ultraszéles versenyfelnik töltik ki a helyet és mindezt utcán is így használja emberünk, de persze azért van "átlagos" felniszett, utcai gumikkal is, ha a helyzet úgy kívánja. 
 
Tapadás, megállás rendben, jöhet az erő! 
 
2JZ-GTE váltotta a korábbi motort, amit persze teljesen szétkaptak, kovácsolt Aria dugattyúkkal, kovácsolt CP hajtórudakkal, Kings csapágyakkal, Supertech szeleprugókkal, 280°-os Kelford tengelyekkel szereltek össze, a hengerfejet pedig ARP csavarokkal rögzítették. A BorgWarner S480 turbó, egyedi leömlőre került felszerelésre és egy Turbosmart Power-Gate 60 külső wastegate is beszerelésre került. Jelenleg 1,6 bar töltőnyomással üzemel a motor, de Natie 2,5 bar-ral akarja megerőszakolni a motort a közeljövőben. Az üzemanyagtartály a csomagtartóban kapott helyet és Aeromotive pumpa táplálja a motort, 2200 köbcentis Bosch Motorsport injektorokkal. A biztos működésről MoTec M150 vezérlő gondoskodik, amihez MoTec C127 digitális kijelzőt párosítottak, illetve egy MoTec PDM panel is beépítésre került, amiről minden egyéb funkciót vezérelhetünk a dudától kezdve a rajtprogramig. 
A motorhoz Toyot Hilux GD6 váltót csatlakoztattak, ami garantáltan megbírkózik ekkora erővel, de azért szükség volt még a Quarter Master tripla tárcsás kuplungra is. 
Az utastér hátsó részét a bukócső foglalja el, elöl pedig Sabelt ülések és Sabelt övek tartják a sofőrt és utasát. A műszerfalat és az ajtókárpitokat felújították és Alcantara-val húzták be, a tetőről lelógó kar pedig a fékezőernyőt aktiválja. A kormány is Sabelt termék, viszont a közepén található érmének külön története van. Natie még gyerekként hagyta el, de amikor teljesen szétkapták az autó, megtalálta és ennek örömére olyan helyre tette, hogy mindig szem előtt legyen. 
 
Az autó teljesítményéről nincsenek adatok, de sokat elárul, hogy a 402 métert 10.2 alatt teljesíti és ekkor 229 km/h-val halad át a célvonalon. Natie persze nem elégedett ezzel és 9 másodperces időt szeretne elérni. Azonban ez mind semmi ahhoz képest, hogy az autó teljesen legálisan használható közúton és a stabil működését mi sem mutatja jobban, hogy miután kigurul a versenypályára, egész nap gumit füstöl és gyorsulgat, saját lábán haza megy vele a tulaj és letámasztja a garázsban, majd másnap el tud vele menni bevásárolni is akár. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters