Mindenki eljátszott már legalább egyszer az életében a gondolattal, hogy mi lenne ha nem számítana a pénz vagy az adott ország szabályai és olyan autót építhetne amilyet csak akarna? Általában ezek meg is állnak a gondolati szinten, de azért van egy szűk réteg, akik mégis belevágnak és általában ebből vagy baj vagy valami egészen zseniális születik. Szóval nem is olyan rossz, amikor felmerül: 
 
Mi lenne ha? 
 
Russel Turnbull is azon kevesek egyike, aki nem fél belevágni őrült dolgokba. Amikor pedig azon gondolkodott, hogy mi legyen az új projektautó, akkor túl sokat nem kellett agyalni azon, hogy egy második generációs MR2 lesz áldozat. Elég jól ismeri a típust, hiszen több, első generációs modell volt már a tulajdonában. Az már az elején biztos volt, hogy a motort ki fogja cserélni, hiszen jópofa cucc a 4 hengeres szívó, de a turbósban nyilván több a lehetőség, viszont Russel egészen másra gondolt amikor motorcserére került a sor. 
A RAV4, 3,5 literes V6-os, 2GR-FR motorja került beépítésre, ami azért érdekes, mert semmivel sem foglal több helyet, mint a turbós szív, csak pár módosításra van szükség, ráadásul egy darab motortartót kell csak lecserélni, mivel a maradék három a váltón található. Egyedül a kábelezés macerás, de arra meg komplett készleteket lehet kapni ma már különböző cégeknél. Miután a Gouky 2GR motortartóval és leömlővel bekerült az új erőforrás, megkoronázták a mutatványt egy kompresszorral. Itt is van egy csavar a dologban. Az ausztrál piacra készült Toyota Aurion, ami valójában egy Camry, TRD változatában ez a V6 motor dolgozik feltöltővel, viszont a fehér hollónál is ritkábban találni ilyen motort vagy csak magát a feltöltőt. Azonban a Lotus S3 Exige-ben is ez a motor dolgozik és ezen is van egy kompresszor. Persze beszerezni nem éppen könnyű feladat, de Russel a véletlennek köszönhetően rátehette a kezét egy ilyen holmira és tádámmm! Mindjárt 328 lóerő és 366Nm vár arra, hogy a gázpedál lenyomására elszabaduljon. Itt még érdemes megemlíteni a Supra Turbo benzinpumpát, az Aeromotive állítható nyomásszabályzót, az MR220v kábelköteget és a Link G4+ vezérlőt. A motorhoz MR2 E153 váltó csatlakozik, könnyített Fidanza lendkerékkel, Southbend Stage 2 kuplunggal, az erő pedig Quaife sperr diffin kereszütl jut el a hátsó kerekekhez. 
 
Apropó kerekek. Work Meister S1 felnik forognak a kerékjáratokban 8 és 9x17 méretben, 215/45 és 245/40-es gumikkal szerelve. Mögöttük Wilhelm Raceworks nagyfékszett található, Wilwood Superlite nyergekkel, illetve Technafit fém fékcsövek is beépítésre kerültek a jobb fékhatásért. A futómű állítható Koni Yellow gátlókból, TRD rugókból és első stabilizátorból áll és Prthane szilentek teszik keményebbé az utazást. 
 
Kívül Revision6 quad fényszórót kapott, amitől "álmos " a kocsi tekintete. Shine Auto Spec-A első toldat, Spec-G küszöbök, Bomex hátsó kiegészítők, a '98-as modell hátsó szárnya jelentik a főbb változtatásokat. Belül, SuperKlasse váltógomb, 2005-ös Celica kormány, Autovation pedálok, Twos R Us szőnyegek, Recaro SRD ülések, Bride Super Low üléssínek, Safety Restore övek, illetve Alpine, Focal, JL Audio, MTX elemkből álló audiorendszer szerepel a listán. 
 
Ha azt gondolnánk, hogy ez a kocsi csak kiállítási darab, akkor nagyot tévednénk, mivel russel gyakran jár pályanapra, szlalomversenyekre a kocsival és a Toyotafest miatt, saját lábán gurul el a rendezvényig, ami finoman szólva sincs közel, úgyhogy ez a kocsi tényleg nincs garázsban tárolva 0-24. 
Kár, hogy a Toyota nem lépte meg, hogy így dobja piacra az MR2-t!
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 
 





 

 

Forrás: Motortrend