Mindenkinek megvan a maga álomautója, ami legtöbbször valamilyen szupersportkocsi. Ferrari, Lamborghini, de sajnos ezeknek az ára egyre magasabban van és nem is nagyon lesz olcsóbb, úgyhogy vagy a lottó ötösben, vagy valami földöntúli csodában lehet bízni, hogy valaha rátehetjük a kezünket egy ilyen gépre. Vagy, ott  van az a lehetőség, hogy építünk magunknak egyet! Pont úgy, mint ahogy a képen látható autó tulaja is tette! 
 
Ian Angliában él és elég sok Renault 5 épült  a kezei között, az Europarts Motorsport műhelyében. Miután túl volt pár kemény projekten, fejébe vette, hogy valami nagyon mást, nem szokványost épít, két motort pakol a kis zsebrakétába, hogy több mint 500 lóerőt préseljen ki belőle. Ian végigturnézta Európát az autójával és azt gondolnánk, hogy nem létezik még egy olyan őrült, aki ekkora fába vágná a fejszéjét, de ismerjük meg Ash-t, aki szintén nagy R5 rajongó és 3 turbo valamint egy eredeti Gordini tulaja is volt már. Miután meglátta Ian építését, kedvet kapott, hogy Ő is készítsen valami durva dolgot, ezért felkutatta a megfelelő alapot, amit egy idős nénitől sikerült megvásárolni, mindössze 50(!) fontért és a km számláló is alig mutatott többet 48.000-nél. 
 
Mivel az autón alig volt rozsda és a motor is jó állapotban volt, már csak még egy motort kellett találni a projekthez, amiért Ian-hez fordult segtségért. Szerencséjére a műhelyben rengeteg alkatrész volt és sikerült találni egy hasonlóan alacsony futásteljesítményű motort, úgyhogy az autó ezután Ian garázsában landolt, hogy a karosszériát átalakítsák. Ezután az autó újra Ash-nél kötött ki, aki teljesen felújította mindkét motort, megerősített alkatrészekre cserélt ki mindent, ami szükséges volt, új turbókat pattintott fel és összerakta a kocsit, ami így több mint 400 lóerővel terrorizálja a többi autóst. Kimondva nem tűnik soknak, de aki ült már R5-ben az pontosan tudja, hogy ez a kicsi kaszni elég szépen hasít gyári állapotban is, így meg aztán tényleg durvát léphet. 
Ash most élvezi a dolgot, de már agyal a következő projekten, ami egy középmotoros verzió lesz, Audi 4,2 V8 szívvel! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Superfly Autos