Ha nem halottatok még róla, akkor az nem azért van, mert ennyire friss információkkal vagyunk ellátva, hanem azért, mert ez  nem egy gyári modell, hanem épített példány, viszont olyan minőségben, hogy akár gyári is lehetne. 
 
Jo Lawrence napi használatra vásárolta a Connect-et, ami már alapból nem egy átlagos kiadás, hanem MS-RT változat, amin már van egy bodykit, OZ Racing felnik forognak a kerékjáratokban és négy darab rozsdamentes kipufogóvég figyel hátul. Tulajdonképpen egy remek alap, aminek a külsejéhez nem igazán kell hozzányúlni. Tökéletes szerkezet, amiben elférnek a biciklik, el lehet vele menni vásárolni és még sorolhatnám. Jo mindig is szerette a különleges autókat. Volt több RS Focus-a, Fiesta ST180 és R35 GTR is a tulajdonában, úgyhogy várható volt, ezt a kocsit is megpiszkálja majd, hiszen lényegesen gyengébb a korábbi autóinál. Kezdetben kicserélt pár hangszórót, egyedi tetőkárpitot szerelt be, ami a Rolls-Royce stílusában készült és ezzel elégedett is volt, viszont egy este a sógorával sörözött és jött egy gondolat, mi lenne ha nagyobb motort szerelnének a Connect-be? Az ötletelést cselekedet követte és gyorsan vettek is egy sérült Focus ST-t, aminek a hajtáslánca és a motorja tökéletes volt. Viszonylag gyorsan, pár nap alatt be is varázsolták az új motort és meglepő módon, túl sokat nem is kellett variálni. Az első indítás után még olyan volt a műszerfal mint a karácsonyfa, de kis programozás után ez is megszűnt és az autó stabilan működött. Egészen addig, amíg egy főalaktrész a motorban megadta magát és egyszerűbb volt új motort venni, mint felújítani a meglévőt. 
 
Ekkor jött a gondolat, hogy kerüljön be a 2,3-as RS Focus motor! Az EcoBoost motor Revo Stage 2 programozást, Revo RS karbon szívósort, Milltek leömlőt, egyedi cat-back kipufogórendszert, és Airtec RS intercoolert. A motorhoz ST250 váltó csatlakozik, RS kuplunggal és Quaife sperr diffin keresztül jut el az erő a kerekekhez. Pontos teljesítményadatok nem állnak rendelkezésre, de Jo szerint 400 lóerőt tudhat a gép. 
 
A futómű KW V3 állítható és egyedi hátsó szettból áll, ami szintén állítható. A szilentek mindenhol poliuretán darabok. A tengelyek végein 8,5x19-es Revo RV019 felnik forognak, 245/40 méretű Michelin Pilot Sport 4 gumikkal. A felnik mögött az Mk3 Focus RS Brembo fékei lassítják a dobozost. A beltérben megtaláljuk a Focus RS fűthető Recaro üléseit, A Focus RS kormányt és egy Focus RS Mountune váltógombot. A Focus műszerfal elemeit is beépítették, köztük azt a panelt, ahol a töltőnyomást, olajnyomást és olajhőfokot is figyelhetjük. Hátul a már említett "csillagos égbolt" tetőkárpit, hátsó üléssor és hangszigetelés jelenti a nagyobb változtatásokat. 
 
Jo most tökéletesen elégedett a kocsival. Megvan benne az erő, praktikus is és tudja mindazt, amit az RS Focus. Kell ennél több? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car