Amikor az ember egy híresség autóját vásárolja meg, joggal bízik benne, hogy nem nyúl mellé. sok esetben így is van, hiszen ki akarná olvasni, hogy szar volt amit eladott, de mi van akkor, ha az értékesítő cég titkolt el dolgokat és ez átvétel után derül ki? 
 
Nick Pelosi Angliában éldegél, de ettől még nagyon kedveli a kaliforniai életérzést. Kezdetben Dodge Ram-ot hajtott, de amikor a Newport Imports oldalán megpillantotta az 1965-ös Impala-t, nem volt kérdés, hogy mit is szeretne igazán. Az autó Los Angelesből érkezett és az a B-Real volt a tulaja, aki Cypress Hill frontembere, úgyhogy innentől egyértelmű volt, hogy Nick megveszi a kocsit. 
 
Az autót még 1996-ban építette B-Real számára a Supernatural műhely, úgyhogy egy teljesen egyedi kocsiról van szó, ami ráadásul egy igazi lowrider is. Nick néhány hónap múlva átvette az autót, majd rögtön a hazafele vezető úton érezte, hogy valami nincs rendben, ezért gyorsna átnézette a kocsit és kiderült, hogy a lemezek alatt nagy a baj. A futómű és a motor környékén is voltak problémák, úgyhogy felhívta a Newport Imports-ot és megegyeztek, hogy minden javítási költséget vállalnak. 
Az 5 literes V8 Zoops görgőszettet, Edelbrock 600 karburátort, Edelbrock szívósort, Engine Optics légszűrőházat, vízcsöveket, szervócsöveket kapott. A motorhoz TH400 váltó csatlakozik. A kábelezés is új és el van rejtve a tekintetek elől. A sárvédők belső részét krómozták, de a motor, a lengőkarok és tulajdonképpen a komplett futómű is kapott a krómból rendesen. A V8 hangját roszdamentes Powerflow kipufogórendszer engedi a szabadba. A karosszéria Cypress Green árnyalata szerencsére makulátlan volt és új, Mohair vászontető is beszerelésre került. Kívül is mindent újrakrómoztak, hogy napsütésben vakítóan csillogjon. Belül újrahúzott fekete ülések, hátul új hangszórórácsok és a kötelező lánckormány dobja fel a látványt. A szórakoztatásról Alpine fejegység Alpine V12 erősítők, MB Quarts közép- és magassugárzók és két darab JL Audio mélynyomó gondoskodik. 
 
A csomagtartóban találjuk a futómű azon elemeit, amik a pattogásért és a 3 keréken fordulásért felelősek. Két darab Reds pumpa, fém csövek, szelepek, 8 darab New Trojan akkumulátor és 10 kapcsolós vezérlő rángatja-cibálja a kasznit ha szükséges. Ezeket az Engine Optics műhelyében építette be Sam Stephens. A kerékjáratokban sem foroghat más, mint  klasszikus küllős felni vagy wire wheel, kinek, hogy ismerős. A 13-as Dayton görgőkre 155/80-as BF Goodrich gumikat húztak. 
 
Nem volt egyszerű menet, de végül tökéletesre sikerült a végeredmény és minden bosszúságot feledtet Nick-kel a kész mű! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Superfly Autos