Ha japán autó fan valaki, akkor a Nissan Skyline garantáltan ott van a kedvencek között. Van, aki a Halálos Iramban valamelyik részében találkozott vele először, van, aki a Gran Turismo első részében még Playstation-ön és van olyan is, aki a Youtube-on az Exvitermini oldalán láthatta a 300 km/h-s, éjszakai veretéseket. A lényeg az, hogy mindegy milyen platformon futott bele az ember, felejthetetlen emlék marad. Az igazi Godzilla (R32 GT-R) rendesen feladta a leckét a többieknek (Supra, RX-7) hiszen rengeteg lehetőség volt benne, arról nem is beszélve, hogy a Skyline volt az egyetlen olyan modell, amiből 4 ajtós is készült, így lehetett ideális választás családos emberek számára. Ma már olyan áron mozognak ezek az autók, hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak és az amerikai korlátozás feloldása nem sokat segített a dolgon, mivel még jobban elszabadultak a GT-R árak. 
Japánban viszont talán egy kicsit könnyebb hozzájutni egy Skyline-hoz, mivel hazai pályán minden egyszerűbb, de azért ne gondoljuk, hogy apróért utánunk fogják dobni. 
 
Egy ilyen autó lehet kiállítási darab, gyári állapotú ritkaság, versenyautó (drift, time attack, gyorsulás), de a legritkább esetben sikerül ezeket egyszerre megvalósítani. Kazuki Shizukanak viszont sikerült! 
Kezdjük a külsőnél, mert ez a piros szín durván magára rántja a tekinteteket. A szín a Valencia Red fantázianévre hallgat. Ez a szín talán még jobban kiemeli a Pandem bodykittel szerelt autó vonalait. A szélesítések széles felniket követelnek és a tulaj itt sem tudott hibázni! Az SSR Professor SP1 felnik mérete elöl 10x18 ET-1, hátul pedig 10,5x18 ET-18. Ezekre a görgőkre 255/35 és 365/35 méretű gumikat húztak, amikben az a legszebb, hogy rendesen kitöltik a kerékjáratokat, de megmaradt a funkció is szerencsére. 
 
Ha benézünk a motortérbe, vakító fehérség fogad, majd némi hóvakság után, kezdenek kirajzolódni az RB25DET vonalai. A kipucolt motortérben pihenő motoron nem látszik, de HKS tengelyekkel van szerelve, Trust/GReddy TD06 turbó fújja meg és egyedi intercooler csövezés valamint polírozott elemek vakítják tovább az embert. A vezetékeket eltüntették és csak a legfontosabb alkatrészek maradtak meg a kazántérben. 
 
A fehér szín az utastérben is megtalálható és remekül illik a piros Bride ülésekhez. APEXi Power FC, Defi kiegészítő műszerek, Nardi kormány, a hátsó ülések helyén pedig egy bukócső (na meg persze a többi helyen is van merevítés gazdagon) jelzi, hogy ez bizony nem csak kiállítási tárgy. 
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok a tulaj Instagram oldalát, ahol használat közben is láthatjátok a gépet, EZEN A LINKEN pedig további képeket találtok! 





 

 

Forrás: Stancenation