A Hennessey Performance Engineering idén ünnepli 30. évfordulóját (1991-2021), vagyis ahogy a cég fogalmaz: 30 éve tesszük az erős autókat, még erősebbé. Ennek örömére pedig kiadnak 30 darab, limitált kiadású, Exorcist Camaro ZL1-et, így pedig összesen 100 darab készült ebből a különleges, teljesen elmebeteg gépből. 
 
Mi is az az Exorcist Camaro? A cég a Dodge Demon ellenfelének szánta, ami egy 840 lóerős, utcai fenevad. Ebből egyenesen következik, hogy a Camaro-nak erősebbnek kell lennie. A motorháztető alatt egy 6,2 literes, feltöltős V8 található, ami nagyobb feltöltőket, egyedi HPE tengelyeket, portolt hengerfejeket, erősített belső alkatrészeket, feljavított üzemanyagellátó rendszert, egyedi kipufogórendszert kapott és természetesen kicserélték a szükséges tömítéseket és folyadékokat is, hogy elviseljék a több mint 1000 lóerős teljesítményt. Igen, jól olvassátok, 1014 lóerő és majdnem 1200 Nm nyomaték és mindez utcára! 
 
Ezzel pedig a 0-100 2,1 másodperc alatt teljesíthető, a negyed mérföldes távot 9.57s alatt teljesíti és ekkor 236 km/h-val halad ét a célvonalon. A végsebessége 350 km/h. Ami még érdekes lehet, a 100-200, hiszen ebben a kategóriában már ez a meghatározó. Kalkulációk szerint 4 másodperc körüli lehet az érték, de meg kell várni a hivatalos mérési adatokat, mindenesetre ha tényleg tudja, akkor durva egy szerkezet lehet! 
 
A teljesítmény mellett kapunk egy kis plakettet, hogy ne felejtsük el miben ülünk, illetve lehessen vagánykodni, hogy a 30 darabból az egyik a mi tulajdonunkban van, de van még Hennessey Performance szőnyeg és egyedi, jubileumi matricázás is. Azt nem tudom, hogy ez megér-e körülbelül 40 millió forintnak megfelelő dollárt, de aki megrendeli, választhat automata és manuális váltó között, illetve 2 év vagy 24.000 mérföld garanciát kap az autó mellé. 
 
Mit gondoltok? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 
 





 

 

Forrás: Hennessey Performance