Az első autó mindig nagy hatással van az emberre. Sokszor itt dől el, hogy csak használati tárgy lesz az adott autóból vagy a tulaj "elrontja" az egészet. Korábban a Kern Prod videójában figyeltem fel a képeken látható Audira, majd Tökölön kicsit közelebbről is szemügyre tudtam venni a gépet, úgyhogy írtam is Nándinak, hogy mesélje már el a kocsi történetét és azt, hogy mit változtatott a kocsin. 
 
" Ő egy 1993-as, Audi 80 B4 2.0E. 5 éve került a tulajdonomba, mint az első autóm, de a tuningba csak másfél éve merültem bele.
Hála a segítőkész barátaimnak került a kocsiba egy airride rendszer, keményített és rövidített gátlókra építve. 2 Wabco kompresszorral, Festo szelepekkel és digitális mérőórával.
Ritkaságnak említhető a facelift műszerfal, ajtókárpitok és a digit klíma.
Kapott egy coupe/cabrio lökhárítót és lámpákat, Japan Racing Jr11 8,5x18 és 9,5x18 felniszettet. A beltérben beépítésre került egy Audi A3 8v kormány, valamint egy Audi A6 4F ülés szett. Számolhatatlan terv megvalósítása áll még előttünk, de remélem eljön az az idő is amikor aggályok nélkül mutathatom be bármelyik színvonalas rendezvényen.
Egyszer talán mondhatom hogy “kész” van, de mindenki aki autótuningolásba kezd tudja nagyon jól, hogy sosincs kész." 
 
Nos, igen, Nándi jól látja, hogy egy autó sosincs kész teljesen, de azért közel lehet jutni a célhoz, ha kellően kitartó az ember. 
 
Mint látjátok, itt sem volt szükség semmilyen világmegváltó megoldásra, mégis jó az összkép. A fitment is rendben van és ha elöl kicsit dolgoznak rajta, akkor körben perfekt lesz a helyzet! 
 
Gratulálunk az autóhoz! 
 
Képekért köszönet: Dalos Production és Futophotography