2018-ban, Goodwoodban jelent meg a Porsche a modernkori 935-tel, a GT2 RS formájában. 700 lóerő, 3,8 literes, 6 hengeres boxermotor, 2,7-es 0-100 és csillagászati vételár, meg persze a mérnöki teljesítmény csúcsát jelentette ez akkoriban. 
 
Azonban a Porsche tulajok között nem csak hétvégi sofőröket és gyűjtőket találhatunk, hanem olyanokat, akik nem sajnálják versenypályán is meghajtani kedvencüket. Rájuk gondolt a gyártó és 30 darabos, limitált kiadású szériát dobnak piacra a Manthey-Racing GmBH-val közösen, ami kifejezetten pályázásra és a Manthey fennállásának a 25 éves évfordulójára készült. 
A GT2 RS Clubsport modellben ugyanaz a 3,8 literes motor található mint a GT2 RS-ben és itt is 7 sebességes duplakuplungos váltó csatlakozik a motorhoz. Ugyanúgy a 991 az alap és a futómű egy része is hasonló, viszont itt 18-as, központi csavaros felniket csavaroztak a kocsi alá. 
 
Kívül átdolgozott, kicsit szögletesebb lökhárítók, légbeömlőkkel ellátott, karbon géptető, egyedi hátsó szárny és új diffúzor jelenti a főbb változtatásokat, míg belül hegesztett bukócső és egy kis plakett emlékeztet arra, hogy nem egy "átlagos" GT2 RS-ben ülünk. 
 
Az árról nem esett eddig szó, de tekintettel arra, hogy erősen limtált példányszámban elérhető autóról beszélünk, ezzel együtt pedig ritkaságról, ismét a gazdagok fognak jól járni, mondjuk legalább ők legalább meg is tudják javíttatni a kocsit ha eldobják......