Jó pár évvel ezelőtt, amikor még a Facebook nem uralta az internetet és a különböző fórumok még jobban pörögtek, a Carstylingon is nagyobb volt az élet. A találkozók, az új projektek és persze az autós közösségi élet itt volt a legpörgősebb. A User Autók menüpont alatt mindig megtalálhattátok a legújabb, a legdurvább vagy éppen a legviccesebb gépeket. Manapság már nincs akkora élet, de folyamatosan kerülnek fel új felhasználók, új User autók. Utóbbi mindig akkor lendül be úgy igazán, amikor közeledik a legnagyobb hazai kiállítás/találkozó/show, az AMTS. Folyamatosan figyelem az új autókat és így bukkantam Csaba Passat-jára. 
 
A karosszéria ezüst fényezést kapott, a szín pedig a  Mercedes palettájáról került kiválasztásra. Ezzel együtt a koptatókat és a küszöböket is erre a színre fújták, az egységes megjelenés érdekében. A lökhárító is sokkal letisztultabb, mivel eltüntették a rendszámtábla helyét és egy jel nélküli hűtőrács is felkerült, lakkfeketére fújva. 
A futómű levegős és állítható gárlókra építették rá a szettet. Ennek segítségével lehet ráengedni a 9,5x19-es Ispiri ISR10 felnikre és a 225/35-ös gumikra az autót. Az első felnik mögött Audi S4 B6, 345-ös féktárcsák és piros, 4 dugattyús nyergek lassítják a kombit. 
 
Miért van nagyobb fék? Nos a motortérben 1,9 PDTDI motor dolgozik, de Csabi nem elégedett meg a 131 lóerővel, ezért 2260vzk turbót, nagyobb intercoolert, 70-es rozsdamentes kipufogórendszert szerelt fel és az automata váltót lecserélte 6 sebességes manuálisra, kevlár kuplunggal. A teljesítmény? 231 lóerő, amivel már dinamikusabban mozog a Passat. A beltérben az Alcantara három küllős kormány jelenti a változást, mivel a bőrülésekkel és a gazdag felszereltséggel tökéletesen elégedett a tulaj. 
 
Képekért köszönet a Pixelkontaktnak! 
 
Az autó adatlapját ITT TALÁLJÁTOK!