Abba nem érdemes belemenni, hogy honnan jött a GTI jelölés, az viszont biztos, hogy kategóriateremtő volt és mindenkinek ugyanaz ugrik be, ha ezt a három betűt látja: az egyes Golf. 
Az Mk2 széria rengeteg újítást is hozott magával és most, 29 évvel később a Volkswagen és egy philadelphiai VW rajongó, Jamie Orr, közös munkájából megszületett a kettes Golf által inspirált Mk8 GTI különleges változata. 
 
A GTI BBS Concept névre hallgató projekt megkapta a retro BBs dekort, ami piros fekete színből áll és természetesen BBS felnik forognak a H&R állítható futóművel szerelt autó alatt. A felnik mérete 9x19 és nem akármilyen, hanem Super RS görgők kerültek felcsavarozásra. A futómű is egy kicsit módosított darab, mivel elöl állítható a dőlésszög. Az autó hangját Borla kipufogó engedi a szabadba. Ezt a kipufogót kifejezetten az Mk8 GTI-hez gyártották és elsőként szerelték az új GTI alá. 
 
Leírva nem tűnik hosszúnak a módosítások listája, viszont nem akarták túlzottan megváltoztatni az autót, inkább a régi idők szellemét akarták megidézni. Mondjuk a belteret hiba lett volna megbolygatni, hiszen az ülések, a kormány és a műszerfal együtt így is hibátlan. A géptető alatt lehetne némi változtatás, de jelenleg nem tervezik az alkotók. 
 
Az összkép rendben van, az autó tökéletesen illik a mai trendekhez, úgyhogy ez is egy jól sikerült mutatvány! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Carscoops