BMW E36. Az autó, amire minden korosztály gerjed. Ami egyébként nem egy túl biztonságos modell és bizony oda kell figyelni a rozsdára mert hajlamos galibát okozni. A 4 hengeres motorral szerelt modelleket lenézik, mert a "sorhat az Isten!", de közben meg rengeteg szétpusztult darab is látható. Kevesen foglalkoznak vele igazán alaposan és teszik valóban időtálló szépséggé ezeket a mára már kultautónak számító, kortalan formával megáldott gépeket. Laci szerencsére abba a táborba tartozik, aki megbecsüli az autóját és nem csak eszetlenül használja. Nem titkolt célja, hogy majd fiának adja át a kocsit, de addig van még idő, hiszen a gyerek még csak két éves, úgyhogy addig a kedves apuka gyűjti az elismeréseket egy jó darabig! 
 
Laci 46 éves és 2006 óta van meg a kocsi, ami egy 1996-os 328i kupé. Szerencsére már alapból jól felszerelt példányról beszélünk, M-es lökhárítók, küszöbök, tükrök, combtámaszos ülések, M-es kormány, digit klíma, napfénytető. Sokáig gyári állapotban használta emberünk a kocsit, aztán hozzá kellett nyúlni, és onnan nem volt megállás! 
 
Az autó teljes fényezést kapott és Laci a teljes futóművet szétszedte, homokszórta és lefújta. A motor is teljes felújításon esett át. A következő lépés a levegős rendszer beépítése volt. Ahhoz, hogy minden tökéletes elférjen, gondolok itt a felnikre, elöl 3D toronycsapágyak, hátul állítható lengőkarok kerültek beszerelésre. Ezután csavarozták fel a Ronal ACT felniket, magnézium közepekkel. Az elöl 10,5, hátul 11,5x17 méretű úthengerek elég szépen kitöltik a kerékjáratokat és a fitmentre is komoly hangsúlyt fektetett a tulaj. 205/40 és 215/40-es gumik feszülnek a felniken.
 
Laci csak szép időben használja, találkozókon, kiállításokon az autót. Az idei AMTS-n az Autofeszt Team standján lehet majd közelebbről megnézni az autót! 
 
Képekért köszönet: Evu&Gaben Photo