Adott egy E34, ami alatt levegős futómű és többrészes AC Schnitzer görgők vannak. Tökéletes fényezés, fantasztikus belső és korhű kiegészítők. Tipikusan az az autó, ami inkább találkozókra, kiállításokra van csak kihozva a levegőre. Connor viszont azért vette a kocsit, hogy napi szinten használja, aztán ez a dolog elcsúszott és vett egy Suzuki Ignis Sport-ot.......
Néhány év elteltével viszont úgy alakult, hogy újra befogta napi használatra az E34-et, csak kis változtatásokkal. 
 
A motorháztető alatt egy M50B25 található, olyan tiszta környezetben, hogy egy műtő is megirigyelhetné. Minden vezetéket, tartályt és még a motorvezérlőt is eltüntették. Schmiedmann leömlő gondoskodik arról, hogy jobban öblögessen a motor. A karosszéria környékén főleg az űt nagyot, hogy az európai autó alatt, japán felnik forognak, de az amerikai verzió szélességjelzői is helyet kaptak. 2017-ben fényezték újra az autót, San Marino kékre és az olyan kiegészítők dobják még fel a látványt, mint a Sport kit, az AC Schnitzer visszapillantók, Black Hella lámpák, gyári heckblende és az E30 M3 stílusú "kés" az AC Schnitzer szárnyon. 
 
A futómű Airlift Performance univerzális szettből, AutoPilot V2 vezérlőből áll. E21 alsó lengőkarok, Moosehead Engineering és Powerflex szilentek egészítik ki a listát és a kerékjáratokban Work Meister S1 felnik forognak, amiknek a mérete 9,5 és 11x18! 
A beltér is elég durva! Cobra Nogaro sportülések bőrrel és Tweed középpel és Nardi kormány valamint Coolworx váltókar dobja fel a látványt, de az old school Philips telefon is érdekes részlet. 
 
Egy Holset HX35 turbó, F30 4 dugattyús nyergek és 340-es féktárcsa vár arra, hogy beépítésre kerüljön. Mindamellett van még más projektautója is Connornak, az E34 pedig újra mindennap gurul az utakon. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters