A 206-os Peugeot egy népszerű kisautó, ami tökéletes városi közlekedésre, a csajok is szeretik és elég jó számokat produkált, hiszen 12 millió példány fogyott el belőle világszerte! 
Léteztek belőle sportosabb darabok és a motorsportban is indultak vele, szóval tényleg egy olyan autóról beszélünk, amiből aztán volt mindenféle verzió. Azonban ilyet, eddig nem láttunk! 
 
Ez a gép elsőre úgy néz ki, mint egy WRC változat. Messziről látszik, hogy nem egy sima HDi vagy kismotoros gépezet lehet. Ki van szélesítve, agresszív a megjelenése a jel nélküli hűtőrácsnak és a fekete hátteres lámpáknak köszönhetően. A széles sárvédők mögött 18-as Arcasting Evo Corse felnik forognak255/35 méretű Toyo R888R gumikkal szerelve, amiből gondolhatjuk, hogy van valami meglepetés a lemezek alatt. Erre ráerősítenek a 8 dugattyús első fékek a hatalmas tárcsákkal és, ami ugyan nem látszik, BC Racing futómű biztosítja a megfelelő úttartást, ha elszabadulnának a dolgok, de ott vannak még az állítható toronycsapágyak és egyéb megerősített alkatrészek, hogy tökéletesen állítható legyen minden. 
 
A motorháztetőt felnyitva elénk tárul egy ismert motor, csak éppen ebben a modellben nem volt eddig ismerős. ES9 V6, ami a 406 Coupe-ban, az XM-ben, a C5-ben, A laguna-ban, Safrane-ban vagy akár a Venturi 300 Atlantique-ban is jól szerepelt eddig. Már ez is izgalmasan hangzik, de itt teljesen kovácsolt belsővel és Garrett GTX3582R turbóval cukrozták meg a dolgokat. Pontos adatokat nem tudni, de az építő szerint 450 lóerő körüli teljesítménnyel bír, ami azért egy ekkora kasznival komoly meglepetéseket tud okozni. 
 
Ekkor sokan csak húzzák a szájukat, hogy oké, 450 ló, de első keréken nem éppe na legszerencsésebb dolog. Igazuk van, ezért még szerencse, hogy az építő az Audi S3 Quattro hajtásláncát pattintotta a kocsi alá és így már garantáltan meg tud lódulni a gép! 
A kipakolt belsőben versenyülések, sportkormány, komplett bukócsövezés, versenytartályok, hidraulikus kézifék, szekvenciális váltó és sok egyéb finomság kapott helyet. 
 
Az autó még nincs teljesen kész, de napról-napra közelebb a cél és ma már lehet látni a fényt az alagút végén. Egy biztos, ha ez kész lesz, nagyot fog szólni! 
 
Addig is kattintsatok IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: DLEDMV