Stefan Fritz Németországból, egészen pontosan Nürnbergből érkezett a showra, durván átalakított Corvette-jével, ami nem mindenkinek fog elsőre tetszeni, hiszen az airbrush ma már nem annyira megszokott, mint pár évvel ezelőtt, viszont azt érdemes tudni, hogy Stefan a kedvenc zenekara, a Böhse Onkelz előtt tiszteleg ezzel az építéssel, ami egy német hard-rock együttes. 
Most nem fogok kitérni a zenekar múltjára és munkásságára, inkább nézzük, mitől olyan különleges ez a C5! 
 
Ami elsőre feltűnik, az a kocsi szélessége. A Corvette amúgyis egy lapos és széles autó, ez azonban még a gyárihoz képest is túlságosan testes. Ez pedig a Wittera szettnek köszönhető, amit lehetett karbonból vagy erősített üvegszálból kérni, esetleg ennek keverékéből. Stefan autóját az utolsó, karbon-üvegszál keverékkel szélesítették ki, aminek a mérete főleg hátul érdekes, mivel oldalanként 17 centiméterrel szélesebb, ami annyit tesz, hogy 2,23 cm az autó teljes szélessége! 
A szett különleges hőkezelést kapott, aminek alkalmával felmelegítik, majd fokozatosan visszahűtik és így lesz strapabíróbb, valamint nem reped meg. A szettet összedolgozták a karosszériával és így teljesen úgy néz ki, mintha eleve így gurult volna ki a szalonból. A titokra akkor derül fény, amikor a "Lambo" ajtókat kinyitják, mert az ajtónyitó szerkezet környékén láthatóvá válik az üvegszál vagy karbon felület. A karbon elemek egyébként 20%-kal könnyebbek az üvegszálas daraboknál, úgyhogy akinek fontos a súly, mindenképpen ezt fogja választani. 
 
Ekkora sárvédők alá nem lehet akármekkora felnit felpakolni, de szerencsére a Schmidt kínálatában van rá megoldás. A Schmidt Revolution felnik, elöl 9x19, hátul pedig 13x20(!) mérettel töltik ki a kerékjáratokat, ezekre pedig 255/35ZR19 és 345/25ZR20 gumikat húztak. Stefan autóját KW állítható futómű engedi közelebb a talajhoz és Brembo fékek garantálják a biztos megállást. A motorháztető alatt egy elpusztíthatatlan V8 dolgozik, amit lemezek borítanak be, így sajnos nem lehet látni rendesen a motort, viszont Stefan állítása szerint 510 lóerővel és 670Nm nyomatékkal bír az LS blokk, ami azért elég komolyan hangzik. A V8 hangját Supersprint kipufogó engedi szabadba. 
A beltérben mindent bőr borít és a műszerfal környékén karbonhatású bőrt használtak fel. A csomagteret komplett audio install foglalja el, mélynyomókkal és erősítőkkel és itt is visszaköszön a BO együttes iránti rajongás. 
 
Nekem az airbrush kicsit sok az autón, de ha azt nem nézem, akkor elég durvára sikerült Stefan autója, ami 17 éve megvan neki és ez idő alatt jutott el a jelenlegi állapotig. 
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok az autó adatlapját is!