A 2020-as év minden komolyabb autós rendezvénynek odacsapott. Elég csak az AMTS-re gondolni hazai szinten, de ne feledjük a nagyobb külföldi kiállításokat sem, amiket vagy elhalasztottak vagy csak simán kimaradt abban az évben. A SEMA Show-ra ráadásul nagyon durva építések készülnek minden évben, de ezt a rendezvényt sem kímélte a Covid-19. 
 
Daniel Song, 2019-ben nagyot akart durrantani, amikor épített egy TRA Kyoto Pandem Supra-t, mindössze 45 nap alatt. Azt gondolta, hogy mindenki el fog ájulni a kocsitól, ehhez kéepst maga az alkotó ájult el, amikor 65 darab Mk5 Supra került kiállításra abban az évben és ebből 13 darab mind Pandem kittel volt szerelve..... A csalódást azért némi boldogság követte, mert valakinek annyira megtetszett Daniel autója, hogy ajánlatot tett rá és Daniel el is adta gyorsan, majd azza la lendülettel bement a helyi Toyota márkakereskedésbe és vett egy vadiúj Supra-t, ugyanabban a szürke színben (Turbulence Grey) mint amilyen az előző volt. 
 
Ennél a projektnél viszont inkább valami olyat választott, ami sokkal ritkább és még nem lőtte el mindenki. természetesen ez is a SEMA Show-ra készült volna el és természetesen itt is erősen csúszásban voltak a dolgokkal. Megérkezett a komplett Varis Supreme A90 szett, ami szélesítéseket, karbon GT szárnyat, karbon diffúzort is tartalmaz, de felkerült még egy légbeömlőkkel ellátott karbon géptető is és az egyik lámpa helyére egy légbeömlő. Minden tartó karbonból készült, a visszapillantók TRD karbon borítást kaptak és a gyári tető helyére RKP karbon tető került. A végén pedig a Valkyrie AMS Pro versenyautóhoz hasonló dizájnt dobták fel, feltűnő, Acid Green, árnyalattal. 
 
A Cusco vonószemek is megkapták a korábban említett zöld színt, de nem csak ezek Cusco termékek, hanem a stabilizátorok és a toronymerevítők is. A futómű KW V3 állítható szett, amit KW EDC modul és KW HLS "lifting system" egészít ki. Ez utóbbi arra jó, ha nem akarjuk lezúzni az első splittert, akkor megemeli az autót pár centire. A kerékjáratokban Titan-7 T-S5 felnik forognak 11x19 méretben, 305/35 Toyo R888R gumikkal és O.W.L. titán csavarokkal szerelve. A kerekek mögött Brembo GTS fékek lassítják az autót 380-as, kétrészes tárcsákkal és 6 dugattyús nyergekkel. 
 
A B58 motor AMS Performance GTX3076R Gen II turbót kapott, AMS Performance leömlőt, karbon chargepipe-ot, Eventuri karbon légszűrőházat és motorburkolatot, Remark GR Supra Ti-Spec kipufogót. A hűtésről Koyorad és CSF alkatrészek gondoskodnak, a Blackline Performance pedig a tartályok fém sapkáiról gondoskodtak. A motorhoz a gyári, ZF 8HP 8 sebességes váltó csatlakozik. 
 
Az utastérben a jellegzetes zöld, Stusio RSR V2 "mászóka", Studio RSR övfeszítők, Recaro Pro Racer RMS ülések, Bride sínek, 4 pontos Willans X Nightriders biztonsági övek, Unleashed Customs karbon kormány, Autotecknic karbon váltófülek, Blackline Performance indítógomb jelentik a változást. 
 
A sors fintora, hogy ugyan elkészült az autó a 2020-as SEMA-ra, de a rendezvény elmaradt, így Daniel sem tudott odapirítani úgy, ahogy elképzelte. Persze a Toyo megpróbált virtuálisan bemutatni pár autót az interneten, de az nem olyan, mint amikor élőben lehull a lepel egy ekkora projektről és a tulaj büszkén feszít mellette. Remélhetőleg idén már megtartják a rendezvényt és akkor majd Daniel autóját is megnézheti a nagyérdemű közönség közelebbről. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car