Legbelül mindannyian akarunk egy amerikai autót. Van aki csak krúzolni szereten, van akinek bitang erős V8 kell, van aki lowridert szeretne és még sorolhatnám. Mindegyik stílusnak megvan a maga varázsa és egy klasszikus amerikai autó a szabadságot szimbolizálja mindenki számára egy olyan kor terméke, amikor még igazán élvezhette mindenki az életet és nem a közösségi oldalak irányították az embereket. 
 
Egy igazán öreg amcsi vas már önmagában is menő, de ha ehhez hozzáadunk egy jó fényezőt, valami egészen fantasztikus dolog születhet. Joni fényező és elég kreatív arc is. 2018-ban, mindössze 15 percnyire otthonától, találta ezt az 1963-as Thunderbird-öt, amit még újonnan vásároltak Seattle-ben, majd 1989-ben hajóztatták át Finnországba. Az autó már jó ideje nem votl kimozdítva, ami meglátszott a külsején és tele van "kopással", aminek Joni külön örült. Azonban az első lépés nem a karosszéria javítása volt, hanem az ültetés, a lehető legolcsóbb módon, rugóvágással. 
 
Az ültetés után Joni nem akarta a patina külsőt bántani, viszont a kreatív oldala nem bírt nyugton maradni, úgyhogy a tetőt vette kezelésebe, mégpedig a lowriderekről ismerős stílusban. 100 munkaóra, rengeteg maszkolószalag és több réteg festék és lakk után megszületett a végeredmény, ami totál elvarázsol mindenkit, főleg élőben. Oké, el is lopja a show-t az egész autóról, de pont ettől csodálatos ez az egész. Amint napfény éri az autót, olyan látványt nyújt, hogy az ember szeme azonnal elélvez és percekig csak nézni lehet ahogy váltakoznak az átmenetek, csillog minden. Valójában ezt leírni nem lehet és a képek sem teljesen adják vissza a végeredményt, de IDE KATTINTVA azért tegyetek egy próbát! 
 
A következő lépés a felnik cseréje volt és ekkor ugrottak fel a 7x14 méretű Supreme 48 görgők, amikre 185/75-ös, fehérfalú gumikat húztak, ezzel pedig igazán korhű a külső, de azt is meg kell említeni, hogy a vágott rugók is ekkor estek ki a kocsi alól és helyükre levegős futómű került beépítésre, így pedig stresszmentesen lehet élvezni az utazást az öreg Ford-dal. 





 

 

Forrás: Stanceworks