Steven Kirby-nek van egy fényezőműhelye, ami a Paintworx névre hallgat. Amikor nagyobb helyre költöztette az egészet, akkor kellett neki pénz és eladásra kínálta néhány autóját, köztük egyik legfrissebb alkotását egy T6-os Transportert, ami már alaposan át volt alakítva. Konkrétan könyörgött Darren Woodhouse-nak, aki egy szintén egy műhely tulaja, csak éppen nem fényezéssel foglalkoznak, hogy vegye már át autóját. Az üzlet megköttetett, de Steven hamar rájött, hogy hiányzik valami az életéből. Vett egy 2012-es Caddy-t, ,de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, úgyhogy újra felemelte a telefont és most azért könyörgött Darren-nek, hogy megvehesse az egyik autóját. Érthetetlen, nem igaz? 
 
A lényeg, hogy sikerült megvenni a T5-öt, így újra volt projektautó a háznál, ráadásul már csináltak rajta ezt-azt, úgyhogy kicsit könnyebb dolga volt, mintha egy teljesen gyári autót vett volna. Teljesen rozsdamentes de-cat PP Tuning kipufogórendszer, Forge intercooler, hibrid turbó, Forge csövek és Pendle Performance programozás után a Transporter 260 lóerőt tud leadni. A gyári kuplung helyére Sachs Racing DMFerősített kuplung és lendkerék került beépítésre. 
A futómű ABP Bilstein levegős rendszerrel, Accuair e-Level vezérlővel, H&R stabilizátorokkal és poliuretán szilentekkel gazdagodott, a kerékjáratokban pedig 20"-os, kétrészes Radi8 r8sd11 felnik forognak. 
 
A karosszériáról lekerült az üzemanyagbetöltő ajtaja, feldobtak egy Sportline splittert, de ami a leglátványosabb, az a West Dubs tető, ami miatt szétvágták a tetőt, mivel Steven úgy gondolja, hogy kevés menőbb dolgo létezik, mint egy földhöz vágott Transporter nyitott camper tetővel. Ha pedig már ennyire a camper vonal, akkor a Rusty Lee RnR üléseket sem szabad kifelejteni, amit egy mozsulattal lehet ággyá alakítani. Az üléseket egyébként a Golf GTI-ből ismerős kockás szövettel húzták be és egy mobil hűtő is helyet kapott. 
A szórakoztatásról Alpine  ILX 5903d Halo 9 fejegység, 16 centis komponens szettek, SA55V 5 csatornás erősítő és a Sunil Treatment által épített egyedi mélynyomó gondoskodik. 
Azt már talán nem kell külön említeni, hogy a fényezést maga Steven készítette és egyedileg kevert színről beszélünk. 
 
Nem rossz a végeredmény ahhoz képest, hogy kényszerből született, viszont fogunk még hallani a Paintworx-ről, mivel egy nagyon titkos projekt is készül a műhelyben! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA  találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car