Biztos nem csak nekem tűnt fel, de az autók méretei kicsit elcsúsztak az elmúlt években. Ami még korábban kisautónak számított, az ma már sokkal nagyobb és gyakran nem is lehet megállapítani, hogy pontosan melyik kategóriába tartozik egy-egy modell. Vegyük például a Golf-ot. amikor megjelent az első GTI, akkor mindenki oda volt meg vissza, mert egy kis kaszniba pörgős motort raktak és az alacsony önsúlynak köszönhetően remek vezetési élményt nyújtott, ráadásul megteremtett egy új kategóriát, a Hot Hatch-et. Na most ehhez képest a mai Golf majdnem kétszer olyan nehéz mint az első generációs és minden téren nagyobb, szélesebb, magasabb stb. Ezzel együtt persze az ár is növekedett és ugyan a mai turbós darabok jól szólnak, egyre elérhetetlenebbek is. Így pedig mi marad? A Polo! 
 
Igen, a Polo, ami kicsit háttérbe volt szorulva, pedig létezett belőle GTI, G40 és egyéb sportosabb darab is és vezetésre sem volt rossz, hiszen fürge és jól kezelhető autó volt. Ahogy teltek az évek, a Polo is egyre jobban "meghízott" így nem véletlen, hogy sokan az új Golf-nak is nevezik. 
 
Ez a kékség Vitali első autója  és már megvan egy ideje, így a tulajnak volt ideje a képeken látható szintre emelni a kocsit, aminél a legfeltűnőbb módosítás, a bitang széles kaszni. Leginkább a limitált kiadású Polo WRC-re hasonlít a gép, ami a szélesebb, műanyag SRS-Tec sárvédőknek köszönhető. Hátul is kiszélesítették, de itt a fémet munkálták meg alaposan. Az óriás légbeömlőkkel ellátott első lökhárító mellett, hátul Maxton Design diffúzor és R32 kipufogó zárja a sort. 
 
A futómű levegős, hiszen napi használatban van az autó és BC Racing valamint Airlift Performance elemekből áll a szett. A tengelyek végein RadicalForged felnik forognak, 10,5x18 méretben körben, amivel rendesen szétfeszítik a kerékjáratokat a szélesítések ellenére is. Természetesen állítható toronycsapágyak is beépítésre kerültek, hogy amikor leengedik a gépet, minden tökéletesen álljon. 
 
Mivel Vitali minden évben alakít valamit az autón, garantált, hogy jövőre megint új formában fog gurulni az utakon a kis Polo. Addig is IDE KATTINTVA találtok még pár képet! 





 

 

Forrás: Lowdaily