Mivel én sem úgy születtem, hogy mindent tudtam az autókról és cégekről, így kicsit utána kellett olvasnom, hogy mi rejlik a Tex Modify név mögött. 
'90-es évek eleje, Japán. A Tex Modifiy a negyed mérföldes gyorsulásokra épített autókat és a Mitsubishi Galant-tól a különböző Nissan Skyline modelleken át a kisebb típusokig, mint a Starlet vagy Pulsar, mindent megpiszkáltak. Később aztán a drift világába is belekóstoltak és rengeteg D1 szériában induló géphez volt közük. Természetesen a versenyautók világa mellett az utcai gépek is izgalomban tartották az alapítót, Ooki-san-t és így el is jutunk a képeken látható Subaru-hoz, ami egy igazi versenyautónak néz ki, de mégis közúti használatra teljesen alkalmas autóról van szó. 
 
Ami elsőre feltűnik, az a motorháztető és annak nagy részét elfoglaló légbeömlő. Leginkább az amerikai fenevadak ugranak be róla, de itt nem a szívósorhoz szállítanak levegőt, hanem a motor tetején található Progress olajhűtőhöz. Ha pedig már benéztünk a karbon géptető alá, lássuk, hogy mi minden változott az EJ207 STI motor környékén. JUN Auto gyártmányú, nagyobb dugók, kerültek beépítésre, aminek köszönhetően 2,487 köbcentissé vált a motor. Portolt, polírozott hengerfej, JUN Auto 272°-os tengelyek, Tomei fém, hengerfejtömítés, Garrett GTX3582R turbó, TurboSmart CompGate40 wastegate, Trust PE-TiR titán kipufogórendszer, Tomei 280lph benzinpumpák, 800-as Blitz injektorok és HKS F-Con VPro vezérlő szerepel a listán. Ez annyit tesz, hogy 1,8 bar töltőnyomás mellett 600 lóerőt kell elviselnie az ORC tripla kuplungnak és a könnyített lendkeréknek. A 6 sebességes váltó és a hátsó valamint középső diffi gyári maradt, viszont elöl Cusco gyártmányt építettek be, hogy rendesen aszfaltra lehessen vinni az erőt. 
 
A futómű GReddy Type-S állítható szett, keményebb Swift rugókkal és Cusco stabilizátorok is beépítésre kerültek, amik közül a hátsókat állítani is lehet. A megállásról D2 Racing fékek gondoskodnak, elöl 8, hátul pedig 6 dugattyús nyergekkel és kétrészes, 356-os tárcsákkal. Felnik tekintetében az Enkei RS05RR darabokat választották, amik körben 10,5x18 méretűek és 295/30-as Dunlop Direzza ZII gumikat húztak rájuk. 
 
Ezekhez a felnikhez szükség volt némi szélesítésre, így a Progress "overfender" szett került felszerelésre, ami karbonból készült és nem fényezték le. A fekete autón még így is feltűnnek ezek a karbon kiegészítők, ettől még dögösebbé varázsolva a kocsit. Hátul Voltex Type-2 karbon GT szárny gondoskodik a leszorítóerőről, elöl pedig Progress splitter és légterelő "kések" segítenek a jobb áramlásban. 
 
Az utastérben Bride és Recaro ülésekben foglalhat helyet a sofőr és utasa, viszont hátul nem fog utazni senki, hiába van 4 ajtó, mivel az üléssor helyére egy "mászóka" került. Irányítani Key's Racing kormánnyal lehet és Works Bell levehető kormányagynak köszönhetően, egy mozdulattal le lehet kapni a kormányt. Ezek mellett GReddy, HKS, Defi, A'PEXi kiegészítőműszerek is beköltöztek. 
 
Nyilván van olyan részlet ami kimaradt, de IDE KATTINTVA megnézhetitek a további képeket és felfedezhettek olyan apróságokat, mint az üzemanyagbetöltő és környéke. 





 

 

Forrás: Speedhunters