Időközönként felbukkannak pletykák, hogy mikor érkezik az új GT-R? Milyen lesz a következő generáció? Hibrid? Elektromos? senki sem tudja a pontos választ, de az egyszer biztos, hogy képeken látható modellek az R35 széria utolsó kiadásai, 100 darab készül belőle és a T-Spec nevet kapják. 
 
Miből lehet gondolni, hogy ez lesz az utolsó? Nos, az R34 GT-R esetében is két kiadás volt az utolsó, a V-Spec II Nür és az M-Spec Nür 2019-ben. 
Mit jelent a "T-Spec" jelölés? A gyártó úgy jellemzi, hogy a GT-R filózófiáját jelenti. Trend és Traction, ami annyit tesz, hogy mivel a GT-R mindig a konkurencia előtt járt technológiájával, ezáltal trendet teremtett és Traction, mivel olyan autókat alkottak, amik mindenki számára példaértékű vezethetőséggel voltak megáldva. 
Miután bemutatták az új, FY22 GT-R modelleket, az első Premium Edition T-Spec a Nissan, yokohamai bázisán került kiállításra, ahol közelebbről is megszemlélhetik az érdeklődők. 
 
Jöjjenek a részletek! 
 
A T-Spec modelleket kétféle színnel lehet megrendelni. Millenium Jade és Midnight Purple. Mondanom sem kell ,hogy kevés ismertebb szín létezik ezeknél. Állítólag élőben a Millenium Jade kicsit világosabb az R34-nél megismert árnyalatnál, de lehet csak a világítás okozta. 
A T-Spec karbon-kerámia Brembo fékeket kapott, amiket a NISMO GT-R-en láthattunk korábban. Ezek a jelenlegi legnagyobb tárcsák ami japán sportautó alá kerültek. Elöl 410mm, hátul 390mm a méretük. A 20"-os felnik is a NISMO változat alól érkeztek, csak más a színük. A kovácsolt görgőket a RAYS gyártja és erősen hasonlítanak a Volk Racing ZE40 típusokra, a szín pedig leginkább a Volk Racing bronzra hajaz, csak fényes lakkozással. 
A MY22 R35 GT-R motortere nem rejt különösebb meglepetéseket. A teljesítményt nem piszkálták meg, mindössze a motorburkolat középső része kapott arany festést. 
A súlycsökkentés miatt átkalibrálták a gátlókat is, hogy még jobb legyen a vezethetőség. 
A beltérben zöld bőr borítja az üléseket, az ajtókárpitokat és a műszerfal alsó részét. A felső részt Alcantara borítja. Az arany szín a küszöbbelépőkön is visszaköszön, amikbe a T-Spec feliratot is találunk. 
Hátul karbon hátsó szárny kapott helyet, ami matt lakkot kapott és alatta megtaláljuk a GT-R logot illetve itt is van egy T-Spec felirat. A hátsó jel már az új Nissan logo. 
 
A kimondottan japán piacra gyártott modell ára, átszámítva, 146.000 dollár, de ha több pénzünk van autóra, akkor ott van a GT-R Track Edition engineered by NISMO T-Spec, Midnight Purple III színben, ami mellett a titán kipufogók durván jól mutatnak és a karbon hátsó szárny is még hangsúlyosabb, viszont itt a tető és a csomagtartó ajtaja is karbonból készült. Ezért már 164.500 dollárt kell leszurkolni és az, hogy a pénz megvan, még nem garancia a sikerre. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters