Van egy mondás, miszerint a fiúk nem nőnek fel, csak a játékaik lesznek egyre drágábbak. 
Korosztálytól függ a dolog, de aki felnőttként autóbuzériában szenved, arra még kiskorában nagy hatással volt valami. Ez lehetett egy versenyautó, egy videó, videójáték vagy csak egy magazinból kiollózott kép, esetleg egy poszter a falon. Carlos számára a Need for Speed, Midnight Club és a Gran Turismo volt az, ami meghatározta, hogy felnőttként is autókkal szórakozzon. 
 
A legtöbbször valami régi rozsdakupac vagy pajtalelet a projektautó, mert azon akarja kiálni magát az ember, de vannak olyan esetek, mint például Carlos-é, hogy egy új autót alakít át. A 2 literes turbós motorral és 6 sebességes mnauális váltóval szerelt autó sokáig nem maradt gyári állapotban. Carlos, ahogy hazaért a kocsival, rögtön felszerelt pár gyorsan kicserélhető alkatrészt. Szívósor, leömlő, kipufogó és APR Stage 2 programozás után dinamikusabb lett a kocsi és megmaradt a garancia is, ami fontos szempont volt. Ezek mellett ráadásul még mindig alkalmas maradt a hétköznapi használatra is. 
 
A futómű már más történet. A Bag Riders levegős szettje került a kocsi alá, digitális vezérlővel,  hogy rá lehessen engedni a kasznit a 18-as Revolve 0520 felnikre. Hátsó szárnyból mindjárt kettő van, egy a tetőn és egy a csomagtérajtón. A hátsó lökhárító diffúzora megtöri a szürkeséget, illetve a piros betétek még izgalmasabbá teszik a kocsit. Az utastérbe pillantva a csapottaljú, karbon kormány és annak digitális kijelzője hívja fel magára a figyelmet, a digitális műszerfal és a középen látható infotainment gyári tartozék és olyan mintha egy űrhajót vezetnénk. 
 
Igen, valójában nem történtek nagy megfejtések, de az összkép mégis annyira jó, hogy érdemes megnézni a többi képet is, amit IDE KATTINTVA értek el! 





 

 

Forrás: Stanceworks