A Passat puttonyos változata főleg családosoknak, vagy olyanoknak készült, akik kihasználják a méretes csomagteret. Ehhez képest a tuningvilág mindig megmutatja, hogyan lehet valamit teljesen ellentétes módon átalakítani és ezzel az eredeti célra használhatatlanná tenni. Ugyanakkor, az egyedi megoldások miatt, olyan alkotások születnek, amiket sok esetben, később, az újabb modelleken is viszontláthatunk. 
Martin autója is üde színfolt a hazai építések között, pedig nincsenek túlzások, csupán jó ízléssel válogatta össze a hozzávalókat. 
 
Az alap egy 2001-es évjáratú 1.9 PDTDI 4Motion.
A motornál felújított hengerfej, 3 ékes hengerfejtömítés, 12.9 hengerfejcsavarok, 2260 VK turbó (2.5 bar),  Touareg 5.0 V10 PD elemek, 550x230x65 intercooler, egyedi 60mm alu csövezés szerepel a listán.  Martin csinált egyedi szívósort, 76-os savállo kipufogórendszert a hátsó hídig, onnan 60mm és 76mm végeket. Gaál Motorsport által gyártott 280/7 vezérműtengely zárja a sort.
 
A karosszéria az amerikai piacra szánt első lökhárítóval és Rieger koptatóval gazdagodott. Előbbi szebb, mivel nincs rendszámfészek, utóbbi pedig még alacsonyabbá teszi a kocsit optikailag. Hátul a 4.0 W8 toldat került felszerelésre és Martin 76-os végeket gyártatott hozzá. 
 
A futómű teljes felújításon esett át, szemcseszórás/porfestés és végül Strongflex szilentek váltották a gyári darabokat. Ezután került beépítésre a  levegős rendszer és a kerékjáratokban Rotiform CCV felnik forognak 8,5x20 méretben, 45-ös ET-vel. Itt azért még annyi változott, hogy elöl 15, hátul pedig 20mm-es nyomtávszélesítők "teszik helyre" a felniket. A gumik mérete 225/30. 
Az utasteret teljesen újrabőrözték, a csomagtérben pedig parkettára építették a levegős rendszer egyes elemeit, a tartályt és  kompresszort. Aki kint volt az AMTS-n láthatta a kocsit a Dubsunited standján és ott egy bukócső is szemet szúrhatott. 
 
További tervekről nem tudni, de biztosan van még Martin fejében pár dolog ami megvalósításra vár.
 
Képekért köszönet a RbbtMedia-nak!