Az autóvásárlás felelősségteljes és persze örömteli feladat. Ezért nem érdemes egyetlen pillantás, vagy első ránézés alapján választani. Mert lehet egy kocsi bármennyire jó állapotú, egyedül a valós története az, ami nem hazudik. A kérdés már csak az, hogy hogyan derülhet fény a múltjára?

Íme a "szerencseszámok", és ami mögöttük van!

Minden autó rendelkezik egy specifikus számmal, ami alapján az érintett jármű története azonnal a szemünk elé tárul.

Ez az a sztori, ami nem nélkülözi a kényes részleteket sem. Már ha akadnak olyanok. A www.checkcardna.com oldal valódi segítőtárssá válhat a nyomozásban. Hiszen a leolvasott win kód begépelésével feltárulhat a teljes kép a kocsi múltjáról. Ha az eladó korrekt és tényszerűen adta meg a jármű állapotát, akkor ez a leírás csupán megerősítésként szolgálhat, igazolva mindazt, ami már elhangzott a tárgyalások során. Viszont azért nem egy olyan esetről tudni, ahol ez a lépés hozta magával a tisztánlátás keserédes örömét.

Természetesen alapjáraton mindenki tisztességes hozzáállást feltételez az eladó fél oldaláról, és ez így is van jól. De egyáltalán nem tolakodás vagy illetlenség az információk alapos megvizsgálása, és az utánjárás. A feketén-fehéren megmutatkozó történetből kiderülhetnek az esetleges balesetek, a biztosító bejegyzései a befizetésekről, amelyek épp úgy beszédesek, mint az egyéb felmerülő problémák, igénybe vett szolgáltatások.

A különböző hatóságok, intézmények is ezt a rendszert alkalmazzák akkor, amikor a járművel kapcsolatos adatokat, eseményeket stb. jegyzik fel. A szervizeltetések gyakorisága, a javíttatások konkrétumai egyaránt láthatóak és összehasonlíthatóak azzal a képpel, ami az alap infrormációt alkotta. Ideális szituációban ez a kettő egyezik, s legfeljebb csak még teljesebben kiegészítik egymást. De előfordulhat, hogy ezen a ponton derül fény az igazságra. S bár ez emberileg kellemetlen fejlemény, ugyanakkor anyagi értelemben hatalmas pozitívum. Hiszen így megúszható a pénzügyi veszteség és a bosszúság is ami egy előnytelen vételből származhat.

Mennyi időbe telik az utánajárás?

Egykor, régen egy kiadós utánajárás, dokumentációk beszerzése stb. akár heteket is igénybe vett. Ez az, amire manapság egyrészt a legtöbb esetben nincsen keret, másrészt amire nincsen szükség. Pont a fent ecsetelt technológiának köszönhetően. A menetrend roppantul egyszerű. A www.checkcardna.com címre kattintva a főoldalon feljövő szerkesztő mezőbe csak be kell illeszteni a kódot. És egyetlen kattintás után kirajzolódhat az a bizonyos történelem, ami nem egy kérdésre szolgálhat, remélhetőleg megnyugtató válasszal.

A számsor egyébként a járműben több részén is megtalálható például a motortérben vagy a szélvédő jobb sarkában. De az eladók megkérdezése a legegyszerűbb megoldás.

Ilyen módon amúgy a hosszadalmas személyes tárgyalások is elkerülhetőek, mert a rendszer közbenjárásával a legfontosabb adatok pillanatok alatt elérhetővé válhatnak. Így ha a megkapott információk kedvezőek, akkor természetesen jöhet a komolyabb személyes megtapasztalás: a próbakör és az autó átvizsgáltatása szakember segítségével.

Nyilván számtalan tényezőtől függ, hogy végül milyen autót választunk, mindazon túl, hogy a win kód mit árul el nekünk a kocsi múltjáról. Az első benyomás és egyéni ízlés sokat nyom a latba a számunkra tökéletes jármű kiválasztása során. Ám, ami biztos, hogy a személyes élményeket érdemes biztos információs alapra építeni. Azaz a “szerencseszámok” birtokában a múlt néhány perc leforgása alatt lezárható, hogy aztán elkezdődhessen a jövő tervezése.