Klasszik autókat megpiszkálni, modernebb technikával felszerelni, teljesen megszokott dolog manapság, viszont ha olyan alaphoz nyúlunk ami már nagyon ritkának és különlegesnek számít, akkor hamar a vaskalapos rajongók kereszttüzében találjuk magunkat. Így pedig kijelenthetjük, hogy aki ilyennel próbálkozik, minden bizonnyal elég tökös fickó lehet. 
 
Steve Grove 43 éves autóépítő, restaurátor, autókereskedő, mérnök. Egy olyan ember, aki nem ijed meg egy kis kihívástól és az sem zavarja, ha számára jelentéktelen emberek, a szájukra veszik. Ő egyszerűen akart egy KPGC10-et, amit majd saját kedve szerint átépít. 
Na és akkor itt most álljunk meg egy pillanatra! 
A Hakosuka GT-R nem tartozik az olcsó autók közé, de a GT-2000 KGC10 sem éppen nevezhető megfizethetőnek, azonban lényegesen olcsóbb mint egy eredeti GT-R. Ráadásul a motoron kívül csak apró eltérések voltak a két autó között, szóval egy KGC10-et nem akkora bűn átfaragni. 
 
Steve sem engedhetett meg magának egy eredeti Hakosuka GT-R-t, úgyhogy az "olcsóbb" verziót kereste az interneten, majd egy japán aukciós oldalon talált is magának egyet. Szerencsés volt, mert az autó, korábban a HKS kezei között volt és így teljes felújításon esett át, valamint megkapta jellegzetes Midnight Purple színt. Előzőleg pedig volt benne egy 3,1 literes versenymotor, de aztán visszakerült a jó öreg L20, tripla Mikuni karbikkal és azóta porosodott egy raktárban. 
 
Steve-nek nem tetszett a színe. Nem akarta meghagyni ebben a formában, de aztán felvágta az íveket, feldobta a GT-R szélesítéseket, aládobott egy KYB állítható futóművet előre, hátra pedig KYB gátlókat, felcsavarozott egy szett Watanabe RS felnigarnitúrát, 7,5x15 és 11x15 méretben, Toyo R888R gumikkal és megváltozott a véleménye. A karosszériát még a NISMO toldatok, a GT-R jelek/feliratok és a felújított krómok dobják fel. A felnik mögött, elöl, MK63 négy dugattyús nyergek és nagyobb tárcsák, hátul pedig a gyári dobfék lassítja az autót, meglepően hatékonyan. 
 
Miért meglepően hatékony? 
Steve a motort már nem hagyta meg. Kikapta az L20-at és helyére RB26-ot telepített, ráadásul úgy, hogy bármikor visszalakítható legyen, ha a helyzet úgy hozza. A 2,6 literes, 24 szelepes sorhat N1 olajpumpát, N1 turbókat, egyeid kipufogórendszert, módosított RB25 kartert, módosított RX-7 intercoolert, fém RB20 motortartókat, nagyobb hűtőt és Bosch 044 beniznpumpát kapott. A motorhoz RB25 5 sebességes váltó csatlakozik, hátul pedig Subaru STI R160 diffi hajtja meg a kerekeket. 
Belül nem történt semmilyen változtatás, leszámítva azt, hogy a gyári műszerek tökéletesen működnek az új motorral, az ECU és a kábelköteg pedig a gyári klíma házában van elrejtve. 
 
Tökéletes munka, amitól talán a legfanatikusabb rajongók sem kapnak lábrázást, ráadásul minden visszaalakítható, úgyhogy tényleg nem gyalázták meg az eredeti kupét. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car