A japán gépek eddig is népszerűek voltak, de manapság durván nagy a rajongás, főleg a fiatalok körében, és tele van az internet szétszélesített, agyonültetett, utcai driftautónak nevezett masinákkal, vagy éppen agyonpolírozott showcar-okkal. De mi van akkor, ha mi nem a népszerű utat akarjuk bejárni és nem S13-at RX-7-et vagy egyéb sportosabb modellt nézünk ki, illetve nem akarunk rögtön óriási szárnyakat és szélesítéseket felcsavarozni? 
Tomek Mikos megadja a választ ezzel a napsárga 323F-fel! 
 
Tomek Lengyelországban él, ahol azért tényleg erős a JDM rajongás, őt mégis egy kevésbé népszerű típus, a 323F fogta meg. Ezt pedig egy barátjának köszönheti, ugyanis miután megszerezte a jogosítványt, elkezdte keresni a megfelelő autót magának és egy barátja engedte, hogy vezesse a V6-tal szerelt BA modellt és itt dőlt el, hogy neki is egy ilyen kell. Az ötletek az internetről jöttek, a különböző fórumok, csoportok és netes oldalak, rengeteg tippet adhatnak az embernek, Tomek viszont inkább a korhű megoldásokat részesítette előnyben és nem akart versenyautót építeni a kocsiból. 
 
Az autó új színt kapott, mégpedig Sunburst Yellow névre hallgató sárgát, amitől igazi szemmágnessé vált a kocsi. Az első toldat és küszöbök Mazdaspeed A-Spec szett részei, hátra pedig felkerült az RX-8 hátsó szárny, ami meglepően jól áll a 323-asnak! 
Az ültetésről FK állítható futómű gondoskodik és a kerékjáratokban 8x17-es Yokohama Super Advan felnik forognak. Korábban RAYS Tom's CR7 kétrészes felnik voltak a kocsi alatt, de Tomek sportosabb külsőt szeretett volna és a jelenlegi görgőknél nem talált volna jobbat. Igazi kortalan darabok és megmaradt a forma és a funkció is. 
 
A géptető alatt az MX-6 J-Spec változatból ismert KF-ZE motor dolgozik, ami kapott egy TD04HL16T turbót is, ami 0,5 bar nyomással fújja meg a V6-ot. Bekerült még egy váltóút rövidítő is.
Az utasteret kipakolták és hátul csak a puszta lemezeket találjuk. A sofőr és utasa Mazda RX-8 ülésekben foglalhat helyet. Momo kormány, Mazdaspeed váltógomb és hátul egy Cusco toronymerevítő szerepel még a módosítások listáján, a jövőben pedig még egy bukócső is bekerülhet, de ez még nem 100%. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Mazdaspeed