Ha azt kérdezném, hogy melyik az a típus, ami sosem fog kimenni a divatból, az első generációs Golf biztosan szerepelne a válaszok között. Szinte végtelen változatot láthattunk már képeken, kiállításokon, találkozókon, videókban, mégsem lehet azt mondani, hogy két egyforma volt közöttük. A lehetőségek száma végtelen és a tulajok mindent el is követnek, hogy olyat építsenek, ami nem fog szembe jönni velük. 
A másik dolog, ami sosem fog kimenni a divatból, az a letisztult irányzat, vagyis a "clean" stílus. Minden korban változik a trend, mindig vannak felkapottabb stílusok, de a letisztult, egyszerű vonalak mindig ott lesznek a sorok között és sosem fognak háttérbe szorulni. 
 
A prágai Karel is egy ilyen végletekig letisztult Mk1 tulaja. Korábban többféle VW megfordult a kezei között, majd váltott az egyesre és abból is többfélét épített magának, ezt a kocsit viszotn 6 éve formálja a saját elképzelései szerint és megkockáztatom, hogy közel jár ahhoz, hogy elmondhassa: Kész van! (bár mindenki tudja, hogy ilyen nem létezik a tuning világában...) 
 
Az eredeti 1,1 literes motort kikapta és a helyére egy kicsit modernebb és erősebb, 1,8 16V került, egyenesen egy Mk2 GTI-ből. Fontos szempont volt, hogy olyan motort építsen be, ami ideális súly/lóerő szempontból, de közben könnyedén lehessen a kábeleket és egyéb dolgokat eltüntetni a motortérben. 40-es Weber karbik, egyedi, rozsdamentes leömlő, Supersport rendszer és egy végdob, egyedi hűtő, Facet benzinpumpa, Samco csövek, Oettinger szelepfedél szerepel a módosítások között. A hűtés/fűtés elemeit, tartályokat pedig átköltöztették a csomagtartóba, a motor további részeit pedig fehérre fényezték, a csavarok pedig immár aranyozott darabok. 
 
A futómű egyes alkatrészeit szürkére fényezték vagy krómozták. KW V2 állítható futómű került beépítésre. Az első fékek G60,  a hátsók pedig Golf 2 GTI darabok és hidraulikus kézifék is helyet kapott. BBS E40 felnik forognak a kerékjáratokban 7x15-ös méretben, 165/45-ös gumikkal szerelve. 
 
Kívül Wesem fényszórók, zár nélküli csomagtérajtó, fűtőszál nélküli hátsó szélvédő, króm kilincsek, ablaktörlők, visszapillantók, lökhárítók, díszlécek és ezeket törik meg a karbon kiegészítők, mint például a kilincsbetétek vagy a lökhárító "babák". 
Az utastérben fekete padlókárpit, König CP400 ülések Schroth övekkel, polírozott Wiechers bukócső, levehető, 30 cm-es Raid Dino kormány, korhű Blaupunkt rádió szerepel a listán, illetve a műszerfalba elrejtett, 1 db hangszóró. a csomagteret 10 centivel megemelték és itt egy BBS pótkerék töri meg a feketeséget. 
 
Karel még egy levegős futómű beépítésén gondolkodik, de számomra így sokkal szebb az egész, mint egy lufis futóművel, de persze az én véleményem nem számít. Ez egy letisztult, hibátlan egyes Golf és bízom benne, hogy az Escape Show-n Prágában sikerül közelebbről is megnézni. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Powermagazine