Ha sportos Hondákról esik szó, akkor Civic Type-R, Integra Type-R, NSX vagy az S2000 ugrik be mindenkinek elsőre, amivel nincs is baj. A Honda Accord mint sportos modell szóba sem jöhetett. Legalábbis a '90-es évekig..... Ugyanis 1995-ben az Accord indult a BTCC futamokon és megjelent a Type-R verzió is (Japánban Euro-R) és ez megváltoztatott pár dolgot és a modell kilépett az unalmas családi szedán jelző alól. 
Időközben jött a modellfrissítés és Európának már csak a Type-S változat maradt, míg a japán piacnak jutott egy Euro-R változat, amiben K20A motor dolgozik, 220 lóerővel. 
 
A képeken látható autó is egy ilyen darab és már a színével felhívja magára a figyelmet. Az Arctic Blue Pearl fényezés igazi szemmágnesként működik. Nincs szükség óriási légterelőkre, szélesítésekre! (mondjuk egy Accord esetében alapból nem gondolnám, hogy tele kellene pakolni műanyagokkal) A hátsó szárny és az ablakokra szerelt elemek pont elegendők, ráadásul Mugen termékek, szóval minőségi alkatrészek is. Ha azonban nagyon vágyunk valami különlegességre, akkor ott vannak a fehér felnik, amik szintén nem tömegcikkek. A Desmond "Special Limited Edition" Regamaster felniket 2010-ben gyártották, mégpedig kifejezetten az Orosz Túraautó Bajnokságra. Mindössze 77 szett kovácsolt magnézium görgő készült és ez a szett tartalék lehetett, mert tökéletes állapotban, gyári dobozában érkezett meg az autó tulajához. Versenyfelnire illik hozzávaló gumit is felhúzni, úgyhogy itt Yokohama Advan Neova AD08R slick gumikra esett a választás. A felnik mögött DC5 Type-R Brembo fékek, PBS betétek lassítják az autót, a HEL fém fékcsövek pedig a még javítják a hatásfokot. Az úttartásért BC Racing állítható felel. 
 
Ha bepillantunk az utastérbe, majdnem minden gyári. A Recaro ülések gyári darabok, de a Hybrid Racing váltó már utólagos alkatrész, pont úgy mint a Defi kiegészítő műszerek. 
A meglepetés a motorháztető felpattintása után tárul elénk. A K20A motoron egy kellemes méretű csiga pihen, ezzel pedig a gyárilag 220 lovas szerkezet mindjárt 500 lóerő körüli teljesítményt produkál, köszönhetően a Precision PT5558 Gen2 turbónak, ami 1 bar töltőnyomással fújja meg a motort. A Schuband Autoworks Sidewinder  leömlő, Turbosmart ProGate50 Lite wastegate, egy nagy méretű Mishimoto intercooler, KTuned benzinhíd, RDX injektorok, egyedi kipufogórendszer, K&N légszűrő, KTuned görgők, Tegiwa alu hűtő teszi teljessé a listát. Apróság, de jól néz ki a Mugen dizájn fényezés a szelepfedélen. 
 
Így is lehet sportos családi autót birtokolni, ráadásul 500 lóval azért már elég jót lehet autózni, főleg az Advan Neova gumik tapadása mellett. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters