Mitől lenne rossz egy olyan autó, ami középmotoros, a 911 Carrera S motorja hajtja, 6 sebességes manuális váltóval szerelik, az első futómű pedig a GT3 alól érkezett alá és Porsche jel van az elején? Nos, a rajongók számára biztosan remek, sőt! Még rajongónak sem kell lenni, hogy elismerjük, a Cayman GT4 remek autó. Azonban Rick DeMan nagyot csalódott a kocsiban. Mondjuk Rick véleménye sokat számít, hiszen ő DeMan Motorsport alapítója. A cég 30 éve javít Porsche-kat és épít versenyautókat, úgyhogy ha Rick azt mondja, hogy úgy érzi gyenge a kocsi teljesítménye, akkor azért lehet adni a szavára. 
 
2015-ben vezette először a GT4-et és hiába jó a vezethetőség, a szép forma, az erejétől nem volt elájulva emberünk, úgyhogy a műhelyben összedugták a fejüket. 5 éven át dolgoztak azon, hogy erősebb legyen a Cayman. A végeredmény egy 560 lóerős utcai fegyver, ami már tényleg jogosan viseli a GT jelet. 
 
A motor immáron 4,5 literesre hízott a régi suli szerint. Mahle Racing dugattyúk, Carrillo hajtórudak, a 991-es 911 széria főtengelye került beépítésre például. Rick nem akar több részletet megosztani, mivel kiforrott technikáról van szó és eddig már 24 motort épített ügyfeleinek. Ezek az autók általában utcai gépek, amiket néha pályanapokon is használnak. Ügyfelei általában az Egyesült Államokból kerülnek ki, de van aki Ausztráliából vagy Thaiföldről érkezik Rick-hez. A váltó alapból kiválóan működik, de Rick ezt is szétszedte és egyedi áttételekkel teszi még hatékonyabbá, hogy a 4,5 literes motor még jobban adja le a teljesítményt. A programozást pedig Cobb Accessport-on keresztül oldják meg, így távolról is be lehet állítani mindent. 
 
A végére csak annyi a kérdés, hogy megéri-e egy ilyen motort építeni? Most dollárbab fogom írni az árakat, mivel a hazai ár nem mérvadó. Egy használt GT4 80.000 dollár alatt található, a DeMan-féle motor pedig 29.500 dollárba kerül. A kettő együtt még mindig 30.000-rel olcsóbb mint egy új GT3 és egy könnyebb, középmotoros, erősebb autóban ülhetünk. A megrendelők, és persze Rick véleménye alapján viszont nem csak az ára miatt érdemes ilyen autót építeni, hanem azért is, mert ez így nagyon különleges. 
 
Ha esetleg még több képet szeretnétek látni, vagy megnéznétek egy bemutató videót, akkor KATT IDE! 





 

 

Forrás: DeMan Motorsport