Egyre többen használnak karbon kiegészítőket a tunerek közül. Régebben csak a szupersportautó gyártóknál volt lehetséges, hogy komplett elemeket, alvázat gyártottak a könnyű és méregdrága anyagból, ma meg már nem csak légterelők hanem akár teljes autót is láthatunk a jellegzetes mintával. A SEMA Show-n pedig ez hatványozottan igaz! Itt  van például a képeken látható Nissan Skyline R32 GT-R! 

Kazushige Sakamoto egy ilyen legendás autó vett a kezei közé és nem csak a teljesítményen faragott, de tökéletesen méretpontos karbon karosszériát is készített! Sakamoto a Garage Active Japan alapítója és igazi GT-R fanatikus. Az Instagram profilját böngészve, rengeteg durván átépített Skyline-t láthatunk, köztük azt is, amit a 2020-as Tokyo Auto Salon-ra épített, ami egy piros, karbon kasznis GT-R volt, szívó, 3,1 literes R31 motorral. Legutóbbi alkotása pedig Las Vegasban volt látható és hogy mennyire nem számít a pénz, mi sem mutatja jobban, hogy repülővel szállították át az autót Japánból, aminek körülbelül 70.000 dollár volt a költsége és haza is kell vinni majd a kocsit.....

A képeken látható karbon Godzilla orrában egy HKS RB28 Stage 3 stroker motor dolgozik, aminek teljesítménye 1300 lóerő! A motorhoz pedig OS Giken OS88, 6 sebességes szekvenciális váltó csatlakozik. Ekkora számoknál azt gondolnánk, hogy hardcore versenytechnika és nélkülözni kellett pár extrát, viszont itt még a légkondi is tökéletesen működik és egy utassal is megoszthatjuk az élményt a karbonvázas (mi más?) Recaro versenyülésekben. Ráadásul nem elég, hogy bitang erős a gép, de még könnyebb is több mint 100 kg-mal, úgyhogy akárki is ül a bal egyben, garantáltan élete utazása lesz! 

Az erő és a szénszálas karosszéria már önmagában nagy dolog, de amitől igazán különleges, az az egyes elemek tökéletes kidolgozása. Ezt már csak megkoronázza a dupla varrással díszített, bőrözött műszerfal, a szarvasbőr sportkormány, a kiegészítő műszerek, a turbo timer és a már említett karbon-bőr Recaro ülések. 

A kérdés már csak annyi, hogy a Garage Active jövőre is egy JDM klasszikust fog kezelésbe venni, vagy kicsit modernebb vizekre evez és egy R35 GT-R lesz az áldozat? 

 

 

Forrás: Carstyling.hu