A Kei car-ok Japánból származnak és leegyszerűsítve a kedvező adózás miatt vezették be őket, bár egy kicsit korábbra húzódik a történetük és ha lesz igény rá, akkor egyszer leírom bővebben. A '90-es évek végén született meg a Kei autók konkrét szabályozása, ami annyit tesz, hogy ebbe a "könnyű járműbe" 660 köbcentis, 64 lóerős motor kerülhet maximum, a méretei pedig nem lehetnek nagyobbak 3400x1480x2000-nél, amiből egyértelműen következik, hogy roppant kicsi autókról beszélünk, amik egyébként nagyon praktikusak a városi közlekedésben fogyasztásuk és méretük miatt, éppen ezért nem meglepő, hogy kisteherautókat is készítettek ilyen mini méretben és így el is érkeztünk a cikkünk alanyához, ami egy Honda Acty. 

Az Acty-t 1977 óta gyártják és 4 generáció készült eddig belőle. Az első három generáció még elérhető volt platós és dobozos kivitelben, de a negyedik már csak platós változatban volt kapható. A motor középen található és hátsó valamint összkerekes verziók kerültek forgalomba. 

Az ENEOS standjára Japánból importálták a kocsit és Neil Tjin építette át, aki a Tjin Edition feje. A cél az volt, hogy egy stílusos kisáruszállítót csináljanak, amivel meg lehet jelenni kiállításokon és egyéb eseményeken és hogy még feltűnőbb legyen a kocsi, egy SUPER73-ZX e-bike is felkerült a platóra, amit az autó külső megjelenéséhez igazítottak. 

Mag Factory első lökhárító és szélesítések kerültek felszerelésre.  Fémből készült a hátsó szárny és az oldalpanelek is az egészet pedig Seafoam Green árnyalattal öntötték le. 13"-os Enjoy felniket csavaroztak fel, sárga közepekkel. Egyedi LED-es fényszórók, Rigid ködlámpák, tolatólámpák és a harmadik féklámpa is ettől a gyártótól érkezett. A 660 köbcentis, 3 hengeres motor egyedi olajteknőt kapott. A beltérben újrahúzott Status ülések és kormány jelentik a változást. 

A már említett ZX elektromos bringa is megkapta az autó színét és az ülés valamint a kerekek, az autó felnijének sárga árnyalatát viselik. Miután lekaptuk a platóról, akár 80 km-t is mehetünk az alu alvázas, kivehető akksival szerelt eszközzel, persze ez a hatótáv a használattól függ, mivel négy mód közül választhatunk, amit a telefonunkra telepített app segítségével választhatunk ki. 

Ez az autó mindenkinek mosolyt csal az arcára, nemtől-kortól függetlenül és garantáltan felfigyelnek rá, pedig olyan földrészen kell megállnia a helyét, ahol a behemót pick up-ok számítanak menőnek. Mindenesetre kiváló választás volt az ENEOS részéről, hogy egy ilyen demoautót csináltatott a SEMA-ra! 

 

 

Forrás: Carstyling.hu