Riko Gutierrez vagy akik Instán követik, rikos_way igazi autóbolond és főleg a klasszikus japán gépek nagy kedvelője. Egyedi stílusának köszönhetően, ha ránézünk bármelyik autójára, egyből tudjuk, hogy ez bizony Riko tulajdona. Legutóbb egy AE86 volt kiállítva és akkor is a Toyo Tires Treadpass területén, idén pedig egy igazán durva 240Z-vel készült a SEMA Show-ra! 

Aki kicsit is képben van a Datsun Z szériával kapcsolatban, annak biztosan ismerős ez a forma. A motorsport történelem egyik legendás alakja volt az IMSA GT/U S30, jellegzetes formájával. Riko ezt az érzést utánozta le ezen az 1972-es 240Z-n, amit a Marcus Fry Racing műhely készített el a fényezést pedig a 24/7 Autobody. Egyébként erre a színre van fújva Riko összes kocsija, úgyhogy nevezhetjük a védjegyének is és ha már védjegyekről esik szó, nem felejthetjük ki a rengeteg feliratot, amik a tulaj nevét jelölik. (Az autóépítés egyfajta önkifejezés, miért ne rakhatnánk tele az autót valami igazán személyes kiegészítővel?) A szelepfedél és a csomagtérajtó is viseli a RIKO feliratot. 

Ha pedig szóba jött a motor, a teljesen kipucolt motortérben egy stroker L28 szív dolgozik, ami jelenleg 3,1 literesre hízott és tripla Mikuni/Solex karbikkal díszítették. Már itt is feltűnik a komplett csövezés egy része, ami az utastérben folytatódva, teljesen behálózza azt. Bent egy Bride Low Max ülés, egyedi műszerfal és egy különleges kormány töri meg a teljesen csupasz fémfelületeket. 

Sajnos több részletet nem tudni (eddig), de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan fog érkezni egy részletes leírás az autóról. Abban biztos vagyok, hogy Riko utcára is ki fogja vinni a kocsit majd és akkor nagyon durva képek fognak születni. 

Nektek pedig ajánlom, hogy IDE KATTINTVA nézzétek meg a teljes galériát vagy csekkoljátok az össze SEMA Show tartalmat EZEN A LINKEN!




 

Forrás: Carstyling.hu