Ha nagyot akarsz gurítani a SEMA Show-n, akkor vagy olyan alapot kell keresned, amit még a legnagyobb gyűjtők és autórajongók is csak képen láttak, vagy valami olyat kell alkotnod, amire garantáltan mindenki felkapja a fejét. Utóbbi egy ilyen rendezvényen nem éppen könnyű feladat, hiszen minden sarokban áll valami olyan amitől egy jóérzésű autóbuzi nehezebben veszi a levegőt, de Bruce Yaeger valami olyat alkotott, amit lehetetlen könnyen feldolgozni! 

Kezdjük ott, hogy ki az a Bruce Yaeger. Ő a Street Aero alapítója. Klassz, de ez lehet nem mond semmit, úgyhogy menjünk vissza az időben kicsit! A Tik Tok/Instagram generációnak tuti megvan az a videó, amiben egy csajszi dob egy hátraszaltót egy 350Z tetején és úgy érkezik, hogy sikerül berobbantani a hátsó szélvédőt. (Nincs meg? Akkor TESSÉK!) Megjátszott vagy így alakult? Tökmindegy. A videót rengetegen nézték meg, vírusként terjedt a neten és Yaeger még ismertebb emberré vált. Ez viszont kevés volt egy SEMA-hoz, úgyhogy az idei kellett valami durva alap. 

Lamborghini Gallardo. Tele van vele az egész show. Minden csarnokban találni többet, ráadásul Yaeger kint kapott helyet, így felmerül a kérdés, hogy érdemes-e venni egy ilyen méregdrága kocsit, hogy azzal parádézhasson Las Vegasban? Nos, Bruce nem gondolnám, hogy szegény gyerek lenne, de azért egy 2005-ös Gallardo-t szétbombázni még neki is nagy falat lenne, úgyhogy inkább vett egy olyat, amibe nem volt motor és ki volt égve a beltere. Miért volt ez jó választás? Mert emberünk más motort akart belerakni és az utasteret is saját elképzelései szerint akarta átépíteni. 

2JZ-GTE. Ilyen motort akart beépíteni, amiért gazdagon kapja a támadásokat minden felületen, de hát ilyen ez a popszakma... Az elképzelés nem rossz, de a 3 liter sorhat és váltója túl hosszú és nem fért el rendesen. Semmi gond! Szétvágták a kocsit és meghosszabbították az alvázat, hogy minden elférjen! Már a motor is durva, de ezt sikerült még fokozni, mégpedig úgy, hogy a turbót a motor tetején helyezték el és innen, titán elemekből álló kipufogó vezet a szabadba. A vezérlést a Haltech NEXUS R5 végzi és Yaeger szerint simán tudja az 1000 lóerős teljesítményt. 

A futómű sem éppen szokványos megoldás és eredetileg még durvábban akarták megépíteni, de a turbó mögött átvezetett gátlók és rugók túl sok helyet foglaltak volna el, így a képen látható módon oldották meg a dolgot, amire még mindig keresem a megfelelő szakmai jelzőt. Mindenesetre működik és stabil a szerkezet. A szabadon látható hátsó résznek köszönhetően a hátsó kerekek látványa is meredekebb. A 19-es Govad Turbo5 kovácsolt felnik közepe pezsgőmetál, a peremek pedig fekete színűek. Pontos méretekről nincs hír, viszont a 345/30-as Toyo R888R hátsó gumik sejtetik, hogy nem 8,5-es görgők kerültek a kocsi alá, de elöl sem sokkal keskenyebb a helyzet a 245/35-ös gumikkal szerelt felnik esetében. 

A karosszéria tele van egyedi elemekkel. A szélesítések, a hátsó diffúzor, a szárny mind Street Aero termék. Az utastérben fémből készült, egyedi műszerfal, amin két nyíláson keresztül láthatjuk az első futómű elemeit, ehhez csatlakozik a szintán fémből készült középkonzol a váltóval. A sofőr "kovácsolt" karbon Street Aero kormányt markolászhat és mögötte Haltech digitális műszeren követheti nyomon a motor állapotát, a sebességet, fordulatszámot és hőfokokat, nyomásokat, miközben a karbon versenyülésbe szorítja a több pontos biztonsági öv. Azonban ezt egyedül kell átélnie, mivel az anyósülés helyén Nitrous Express palackok figyelnek (rögtön kettő darab), amik biztos nem díszként vannak beszerelve. 

Bruce minden szabályt áthágott amikor ezt az autót megépítette és biztos lesznek majd olyan kommentek, amik arról szólnak, hogy sok pénzből nem nehéz durvát alkotni, de ne felejtsük el: Ez Amerika, ahol semmi sem számít, semmi sem szent. Tökéletes demoautó, mert konkrétan ellopta a showt és közben elmebeteg utcai autó, bár nem hiszem, hogy sokszor fogják közúton használni.... 

További képeket IDE KATTINTVA találtok! 


 

Forrás: Carstyling.hu