Az idősebb és ifjabb John Miller megmutatta, hogy nem csak nagyon feltűnő és túlzásokkal telepakolt autóval lehet érvényesülni a SEMA Show-n! Mondjuk az autó színe nem éppen rejtőzködő, ugyanis az AkzoNobel "Sweet&Sour" sárga árnyalata messziről kitűnik a tömegből, de ez nem volt mindig így. 
 
Az autót évekkel ezelőtt vette az ifjabb Miller és mivel a feleségének is nagyon tetszett, így hamar kiderült, ha tovább akarnak lépni a kocsi terveivel, akkor az egyik projektautót el kell adni. Így is történt, az autót ezután barnára fújták, a 4,9 literes motort Oldsmobile Rocket 350-re cserélték, aztán ezt egy 7,5 literes került beépítésre és az automata váltót 4 sebességes manuálisra cserélték. Majd, nagyjából, 3 évvel ezelőtt az öreg Miller is beszállt a projektbe és elkezdte megtervezni azt a külsőt, amit idén Las Vegasban láthattunk. Olyan apró módosítások történtek, amit tényleg csak a típust ismerő arcok fognak észrevenni. Eredetileg nem volt levehető tetős változat, de a duó szétvágta és átalakította a tetőt, illetve gyárilag az ajtók nem olvadnak ennyire a tetőoszlopba, itt viszont ezen is változtattak. Ez mondjuk tényleg olyan részlet ami fel sem tűnik, de rengeteg munkaórát igényelt megvalósítani. Az első toldat és a NASCAR stílusú hátsó szárny mindenképp kellett ahhoz, hogy a szélesebb kaszni egységes képet alkosson. A nagyobb íveknek köszönhetően pedig simán elférnek a BOZE felnik, amik elöl 10x19, hátul pedig 12x20 méretűek. Ezekre az úthengerekre Toyo R888R gumikat húztak és a felnik mögött Wilwood fékek lassítják a kocsit. A futómű a RideTech terméke, hátul pedig Currie Turn-9 diffi juttatja el az erőt a hátsó kerekekhez. A műveleteket még olyan apróságok fűszerezik meg, mint a belső kerékjárati íveken kialakított szerelőnyílások, amik könnyebb hozzáférést biztosítanak a levegős rendszer elemeihez, de ott van még az egyedi tűzfal, amit kicsit hátrébb helyeztek el. 
 
Jelenleg ugyanis egy LSX 376 B16 motor dolgozik a géptető alatt, egy Magnuson TVS2650 kompresszorral megspékelve, egyedi szívósorral, aminek eredményeképpen 800 lóerőt lehet elszabadítani a gázpedál lenyomásával. A kábelköteg LS3 stílusú, Ron Francis termék. A V8 hangját egyedi kipufogórendszer engedi szabadba és a kerámia bevonattal rendelkező végek az egyedi diffúzoron keresztül jelzik már messziről a Pontiac érkezését. 
Az utastérben is megfelelő arányban vegyítették az új és a régi stílusjegyeket. A csapottaljú kormány közepe gyári Trans Am, pont úgy mint a műszerfal, amibe New Vintage USA műszereket szereltek.