Kerámia bevonat felvitelével és az autó megfelelő karbantartásával akár élethosszig tartó eredményt is el lehet érni. Természetesen nem mindegy, hogy melyik bevonatot használjuk, hiszen a piacon több is elérhető.

Melyik cégnél érdemes a kerámia bevonatot megrendelni?

Az onyxcoating.hu oldalon sok hasznos információt találhatunk a minőségi bevonatról. Az Onyx által kínált kerámia bevonat 10H keménységű, amelyet SGS teszttel is tudnak igazolni a vásárlók felé. Mielőtt a kerámia bevonat mellett tesszük le a voksunkat nézzük meg, hogy mely céget választjuk ki arra, hogy újjávarázsolja autónkat, hiszen csak a megbízható termékek mellett érdemes dönteni.

Milyen bevonatot kínál az Onyx?

Az Onyxnál elérhető kerámia bevonat egy Graphene bevonat, amely a járművek fényezését megvédi a karctól, az egyes vegyszerek által okozott károsodásoktól és egyéb szennyeződésektől is. A bevonatnak hidrofób hatása van, azaz nagyon gyorsan ledobja magáról a vizet az esőben vagy az éppen aktuális tisztítás során. A bevonat azonban emellett sav ellen is tökéletes megoldást nyújt, így a madárürülék, illetve a bogarak sem tudják károsítani a fényezést. Tartós eredményt akkor lehet elérni, ha a kerámia bevonat felvitele után megfelelő karbantartást is kap a fényezés.

A bevonat applikálása után pár órával már el lehet vinni a járművet, így nem kell heteket várni arra, hogy autónkat újra használatba vehessük. A rövid száradási idő sokaknak előnyt jelent. A fényező műhelyeknek is igen előnyös, hiszen pár óra alatt a műhely újra felszabadul és el lehet végezni a további szerelési, fényezési munkálatokat. Ezt a bevonatot elég egy rétegben felvinni és nagyon könnyen lehet vele dolgozni, hiszen sokáig visszatörölhető, mert a keményedés nem azonnal következik be.

Milyen további előnyökkel jár ez a különleges bevonat?

Ha azt szeretnénk, hogy autónk ugyan olyan jól nézzen ki, mint amikor megvásároltuk, akkor érdemes a bevonat felvitele mellett dönteni. Sokszor hiába ápoljuk rendszeresen az autókat, azon mégis megjelennek a foltok, a lepattanások. Ha ezt a bevonatot használjuk ezt elkerülhetjük. Ez egy olyan termék, amely védelmet nyújt a környezeti veszélyekkel szemben és megkönnyíti az autók tisztítását. Ha autónk gyakorta van kitéve a nap sugárzásának akkor a festék oxidálódni kezd és tompává, sokszor fakóvá teszi a fényezést. Akár egy réteg kerámia bevonat megvédheti az autót a nap ultraibolya sugárzásától és ezáltal csökkenti az oxidáció mértékét.

Egy másik veszélyforrás, amit már az előzőekben említettünk, a savas szennyeződés. A kerámia bevonat kémiailag ellenálló felületet hoz létre, ezáltal megakadályozza, hogy egyes szennyeződések megtapadjanak a jármű fényezésén. Autónk sokkal ellenállóbb lesz a foltosodással vagy akár a marással szemben is. Mivel a bevonat taszítja a vizet, így a víz gyöngyözni fog a fényezésen és könnyen lecsepeg róla. És végül még egy érv a bevonat mellett. A kerámia bevonat növelheti a gépjárművek értékét, hiszen eladáskor ezt fontos megemlíteni az új tulajdonosnak is, akinek szintén nem sok problémát fog okozni az autó tisztántartása és a fényezés további megóvása.