Ha nem látnánk a képeket, csak a címet, akkor is tudná mindenki, hogy milyen stílusú autó fog szerepelni a cikkben. A '64-es Impala-ról mindenkinek a lowriderek ugranak be, a csillogó fényezés, a szikrázó alváz, a küllős felnik és még sorolhatnám. Azonban itt most nem csak arról lesz szó, hogy egy lowrider Impala ki volt állítva. Az, hogy ez a kocsi kint volt Las Vegas-ban egy tisztelgés Ernie Macias előtt. 

Oké, nem mindenki tudja, hogy ki volt a fent említett úriember, ezért először ezt kell tisztába tenni. Ernie Macias volt az egyik társalapítója a No Regrets autós klubnak még 2000-ben. 

A No Regrets főleg platós gépek tulajait gyűjti össze és világszerte elismert brigádról van szó. Az Egyesült Államokon kívül 5 országban vannak jelen és 2008-ban a Mini Truckin' magazin a legjobb klubnak választotta meg a csapatot. Egy igazán összetartó csapatról van szó és idén elég nagy csapás érte őket, mivel Ernie elhunyt. Ernie 2014 óta építette a képeken látható 1964-es Chevrolet Impala SS-t és az volt a terve, hogy kiállítja a SEMA Show-n, de a sors közbeszólt. Azonban a barátai nem hagyták, hogy ne valósuljon meg a társuk álma, ezért összefogtak és befejezték az autót. 

A vásárlás után Ernie és Steve Wilk (Wilkworx) szedték darabokra a kocsit és mivel egyértelmű volt az irány, felújították az alvázat, megerősítették a szükséges pontokon, illetve átalakították a futóművet, hogy durvább ültetést is elviseljen. Egy lowrider esetében kötelező a makulátlan és feltűnő fényezés. Ebben segített Benny Flores, aki a különleges formákat is felvitte a kasznira, de még mielőtt több réteg lakk felkerült volna, Manuel Cisneros, a CSNRS Color Studio-tól, felvitte a különböző pinstripe mintákat. Igazából lehetetlen leírni, hogy mennyire csodálatos munkát végeztek, inkább nézzétek meg a képeket IDE KATTINTVA! 

Az autó alatt 14"-os TruSpoke 50's küllős felnik forognak, háromküllős központi csavarokkal rögzítve. A beltér visszafogottnak mondható, de az átalakított gyári üléseknél nem igazán lehet jobbat találni. A fejtámla nélküli székek szivacsait kicserélték és átformálták, valamint újrabőrözték az üléseket. Az új bőrből az ajtókárpitok is kaptak és végül bekerült a lánckormány is, ami kötelező tartozék egy Impala esetében. 

Az autót egyébként az AccuAir Car Corral területen lehetett megnézni közelebbről és tuti lesz még pár olyan tengerentúli esemény, ahova kiviszik majd. Azt gondolom, ennél szebben nem is lehet elbúcsúztatni valakit. 

További SEMA tartalmakat IDE KATTINTVA találtok! 


 

Forrás: Carstyling.hu