Brandon Miller igazi fanatikus. Kicsit a Stanceworks atyjára, Mike Burroughs-ra tudnám hasonlítani. Tele van a feje különleges elképzelésekkel és mindig megvalósítja azokat, természetesen olyan minőségben, hogy bekönnyezünk ha élőben látjuk. 
Brandon már épített pár csodát. Nissan S14, E39 Touring turbós LSX motorral, E38 S38 M5 motorral és kompresszorral, Nissan Skyline R30, hogy csak a komolyabbakat említsem, de volt ott még sok másik eszméletlen projekt. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor ott van az, hogy az idei SEMA Show-ra a Toyo Tires is meghívta, oda pedig tényleg csak a legkomolyabb gépeket várják. 
 
Szóval Brandon most egy Nissan 300ZX-et vett kezelésbe, aminél restomod irány volt a meghatározó és azért az 1986-os verziót választotta, mert vegyíteni tudta az alkatrészeket. '84-'85-ös hátsó lámpák, '87-'89-es sárvédők és első lökhárítók kerülhettek fel, minimális lemezmunkával. Miután a kocsit atomjaira szedték, a Concept Color műhelyébe került, ahol letisztították a kasznit fémig, átalakították a hátsó lökhárítót, lekerült az antenna, a díszlécek és a szélességjelzők, felugrott egy TBO első kötény és '87-es küszöbök. Kipucolták a motorteret is, ami rengeteg munkaórát emésztett fel, mivel minden lyukat be kellett tömni, el kellett vezetni a vezetékeket és még sorolhatnám. A lényeg az, hogy sikerült egy igazán tiszta motorteret kialakítani, majd jöhetett a 920 Safari Gold szín, ami egyrészt ritka választás, másrészt fantasztikusan néz ki és minden fényviszony mellett más árnyalatot mutat. Négy réteg 920 és három réteg lakk került a kocsira és a végén XPEL átlátszó fóliázást is kapott a kocsi a kavicsfeleverődések ellen. 
 
Az autó alatt egy nagyon összetett és egyedi alkatrészekből álló futómű található, aminél S14 bölcsőt is felhasználtak. A Feal Suspension állítható futómű Swift rugókat kapott, a különböző összekötők, toronycsapágyak, lengőkarok Parts Shop Max, Techno Toy Tuning, Cusco termékek. A sort Wilwood nagy fékek zárták. Ezután jöhettek a felnik, amik esetében szintén a korhű JDM érzés elérése volt a cél. A 8 és 8,5x16-os Watanabe R-Type görgők fegyverszürke fényezést kaptak, ami remekül passzol a mustársárga fényezéshez.  Ezekre 205/55 és 225/50 méretű Toyo Proxes R1R gumikat húztak. 
 
Az igazán nagy dobás a motortérnél érhető tetten! Brandon eredetileg L20 motort akart építeni, de az olyan költségekkel járt, hogy inkább lemondott róla. Szerencsére a Raw Brokerage műhely, ami RB motorokkal foglalkozik, felajánlott egy sokkal élhetőbb verziót. Így került egy szívó RB25 az autó orrába, de természetesen nem érintetlenül. Többek között RB26DETT hengerfej, Nitto kovácsolt főtengely, Nitto H hajtórudak, egyedi CP Carillo dugattyúk, Tomei tengelyek, , szeleprugók, fogaskerekek, hengerfejtömítés,  Supertech szelepek, R34 N1 olajpumpa, ARP csavarok, Radium Engineering injektorok szerepelnek a listán. Az ITB karbon-kevlár tűtesor garantálja a rettenetes hangot, a Haltech 2500 Elite ECU pedig Wiring Specialties káábelkötegen keresztül kommunikál a motorral. A teljesítmény, üzemanyagtól függően, lehet 250 lóerőtől 400-ig bármi, de ez majd akkor lesz biztos, ha padra teszik a kocsit. Az egyszer biztos, ha egyszer ezt rendesen szabadjára engedik, akkor a 12.000-es fordulatra képes motor még a holtakat is felkelti majd! 
A motorhoz NOS OEM R34GT-S 5 sebességes váltó csatlakozik Competition dupla tárcsás kuplunggal és könnyített lendkerékkel. A látványt tovább fokozza (és persze a motor teljesítményéhez is sok köze van) az OS Giken stílusú leömlő, ami egyedi kipufogórendszerben folytatódik. A szelepfedél is egyedi gyártás és a felni színe köszön vissza. Az elkövető a Concept Colors. 
 
Az utastérben egyébként szintén nem az volt a cél, hogy nagyon megváltoztassák az eredeti beltér hangulatát. A gyári műszerfalban kapott helyet a Haltech digitális kijelző és talán ez az egyetlen dolog ami kilóg. A padlókárpit teljesen új, az ülések karbon-kevlár háttámlás Bride Japan Stradia II darabok a kormány pedig Renown 130R termék. Ugyan a gyári fejegység bent maradt, de a kocsiban egy darab hangszóró sincs, mivel Brandon számára a motor hangja az igazi muzsika. 
 
Biztos kimaradt pár részlet, de azt gondolom, a száraz adatok már túl unalmasak lettek volna. Én inkább annak örülök, hogy vannak még ilyen Brandon-féle fazonok, akik képesek megvalósítani ilyen projekteket. Az egész autó zseniális! 
 
További képeket a Toyo Tires mappában találtok, de ha úgy egyszerűbb, KATTINTSATOK IDE!