A harmadik generációs Supra nem kapott akkora figyelmet mint utódja, pedig egy igazán remek autóról beszélünk. A Youtube, a filmek, a videójátékok mind háttérbe szorították és ma már csak kevesen emlékeznek a kicsit szögletesebb, bukólámpás, de már JZ motorral szerelt Toyota-ra. 
Japánban persze más a helyzet és ott képesek úgy hozzányúlni, hogy nem csak az jut eszünkbe ha ránézünk: "Ez biztos 1000 lóerő!" 
 
Sasatani-san A70 Supra-ja eleve különleges. Gyárilag szélesebb, 2.5 literes, dupla turbós 1JZ-GTE motor hajtja és tulajdonképpen az utolsó modellek egyike. Amitől még különlegesebb, hogy mindössze 20.000 km volt az órájában, amikor Sasatani-san megvette. Az autó eredetileg fekete volt és a fényezés nem is volt rossz állapotban, viszont amint használni kezdték a kocsit, kijöttek a hibák, mivel a kocsi évekig csak egy helyben állt. Ez viszont remek lehetőséget biztosított, hogy ne csak simán felújítsák a kocsit, hanem kicsit alakítsanak is rajta. 
 
Darabokra szedték az autót és teljesen felújították, aminek következtében egyedi megoldások is kerültek a kocsira. Ilyen például az integrált hátsó szárny. A színválasztásnál a Daihatsu egyik zöld árnyalata volt a befutó, ami azért érdekes, mert ez Kei szín, de Japánban nem meglepő, hogy a kisebb modellek színét választják az építők. Végülis gyári szín, de lehet az is, hogy csak azért választotta Sasatani ezt az árnyalatot, mert a saját Kei kisbusza is ilyen színű. 
A kerékjáratokban Slybucks Design felnik forognak, ez pedig Sasatani saját cége és ez a cég építészeti megoldásokkal is foglalkozik! 
A hosszú géptető alatt találjuk a JZ motort, valóban patika tisztaságú környezetben, azonban ne várjunk többet mint a gyári adatok, mivel nem az volt a cél. A teljesítménye tökéletesen elegendő az éjszakai autózáshoz vagy a hétköznapi használatra. 
 
A beltér már egész más sztori. Nincs bukócső, versenyülések vagy egyéb sportos alkatrész! Alcantara van, minden mennyiségben! A létező összes felületet áthúzták a nemes anyaggal és a csomagtartóba is jutott, ahol a Praxis Japan levegős rendszerének elemeit és az Onu Factory audio cuccait találjuk, elegáns környezetben. 
 
Ez egy letisztult, sportos de közben elképesztően jó megjelenésű Supra, amivel tényleg élmény lehet minden megtett kilométer. IDE KATTINTVA találtok még képeket és érdemes megnézni mennyire alapos munkát végeztek a kocsin! 





 

 

Forrás: Speedhunters