A Nissan Pao egy háromajtós, retro stílusú kisautó amit 1989 és 1991 között gyártottak. Ez a típus is a Pike szériához tartozik és a Nissan divatos, retroautó vonalába illeszkedett. A Micra 1 literes motorja hajtotta, kőkemény 51 lóerővel és három sebességes automata vagy 5 sebességes manuális váltóval került forgalomba. Na ezek voltak a száraz adatok és Wikipédia információk, most pedig lássuk, hogy egy ilyen kis gép mit keres a SEMA Show-n! 
 
A Team Hybrid által tuningolt/épített Pao már alapból rongytetővel, ami ráadásul elektromos,  érkezett Japánból az Egyesült Államokba. A Vintage Auto tetőcsomagtartó miatt viszont nem teljesen látszik, ráadásul a szörfdeszkáktól még kevésbé látszik, viszont a kocsi stílusához hibátlan választás volt. Belül egyébként az NRG fakormány és az ehhez passzoló fa váltókar dobja fel a látványt. Hátul, a csomagtérben fa váltotta gyári kárpitot és egy különleges kalaptartó is beépítésre került, ami szintén nem megszokott látvány. 
A kocsi alatt VTO Retro 4 felnik forognak 5,5x14-es méretben, felkerült egy kis fa dekor, fólia formájában az autó oldalára, illetve elöl, a lökhárítóra két ködlámpa és a motorháztetőre egy pinstripe minta. 
A motortérben nem nagyon változott semmi. Egy toronymerevítő és a VTN technológiával készült famintás légszűrőházfedél zárja a sort. 
 
Na most azért biztos sokan értetlenül állnak az előtt, hogy mit keres egy ilyen autó a SEMA-n? Ritkaság és a SEMA Show nem csak az agyonépített, 1000 lóerős autókról szól, hanem az olyan különlegességekről mint ez a Pao. Ráadásul nem ez volt az első év, hogy kint volt a kocsi, mert legalább 2019 óta ki van állítva valahol a kis Nissan. 
 
IDE KATTINTVA megtaláljátok a tulaj Instagram oldalát, EZEN A LINKEN pedig további SEMA tartalmakat találtok!